Başkent Lefkoşa’nın Kermiya bölgesinde, 31 Ağustos 2014 gecesi, 26 yaşındaki Asya Rıdvanoğlu’nun ölümüyle sonuçlanan feci trafik kazası ile ilgili yargı süreci tamamlandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülen davada iddia makamı ve savunmanın toplam 25 tanığı mahkemeye dinletildi. Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’ın baktığı davanın dünkü oturumunda taraflar dün son sözlerini söyledi. Avukatı, iddia makamının sanık aleyhine getirdiği “adam öldürme” suçundan mahkûm edilemeyeceğini ifade ederken, savcılık sanığın kanunsuz fiilleri sonucu adam ölüm olayının gerçekleştiğini belirterek sanığın bu suçtan mahkum edilmesi gerektiğini ifade etti.

Yaya olarak yolu geçmeye çalışan 26 yaşındaki Asya Rıdvanoğlu'na çarparak ölümüne neden olan 20 yaşındaki Ali Aziz Zenginses'in aleyhindeki dava tamamlandı. Davanın dünkü oturumunda iddia makamı ve savunma son sözlerini söyledi.

Adam öldürme suçuna itiraz edildi…

Sanık avukatı Altan Erdağ, iddia makamının fasıl 154 ceza yasasının 205. maddesi altında sanık aleyhine getirdiği adam öldürme suçunun kanunsuz fiil sonucu ölüme neden olma anlamına geldiğini belirtti. Erdağ, alkollü, süratli araç sürmenin 205.maddenin aradığı şartlar olmadığını, bunların 210 maddede düzenlenen ihmalkârlık sonucu ölüme sebebiyet verme olabileceğini ifade etti. Erdağ, sanığın ihmalkâr davrandığını, dikkat ve özen göstermeden araç kullandığını ifade ederek, sanığın tüm bu şartlar altında 205.maddeden değil 210.maddeden mahkûm edilebileceğini dile getirdi.

Kızılokgil: Öldürme suçundan mahkum edilmeli

Savcı Ergül Kızılokgil de sanığın bir gözü görmez, bir gözü yüzde 5 ile 4 oranında gören, gözlüksüz, alkollü, süratli araç kullanarak Asya Rıdvanoğlu’nun ölümüne neden olduğunu, sanığın bu şekilde araç kullanmasının kendi seçimi olduğunu ve sonuçlarına da katlanması gerektiğini söyledi. Savcı, bu şartlar altında araç kullanan birinin adam öldürme suçundan mahkum edilebileceğini ifade ederek, kanunsuz fiillerde niyet aranmaması gerektiğini söyledi. Kızılokgil, sanığın alkollü, süratli ve gözlüksüz araç kullanarak birini öldürme veya yaralama riskini de göze aldığını ifade ederek, “Sanık bu şekilde hareket etmişse, karar verdiyse Asya’nın ölümünü isteyip istememesinin önemi yoktur. Bu ölümden sorumlu olur” dedi. Bu tip adam öldürme vakalarında niyet aranmadığını dile getiren Kızılokgil, sanığın 205. madde altında adam öldürme suçundan mahkûm edilmesi gerektiğini dile getirdi.

İddia makamı ve sanık avukatının son sözlerini söylemesinin ardından mahkeme heyeti, davayı kararı açıklamak üzere 29 Nisan 2015 tarihine erteledi.