Metehan-Alayköy yolunda 25 yaşındaki Asya Rıdvanoğlu’nun ölümü ile sonuçlanan trafik kazasına neden olan sürücü Ali Aziz Zenginses, hükümsüz tutuklu olarak gönderildiği Merkezi Cezaevi’nde tutukluluk süresinin dolması üzerine dün yeniden yargı huzuruna çıkarıldı.

Metehan-Alayköy yolunda 1 kişinin öldüğü trafik kazasında, zanlı Ali Aziz Zenginses, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Gökhan Asafoğulları huzuruna çıkarılırken, Zenginses’in avukatı Ezer Özsoy mahkemede hazır bulundu.

Dava 2 Ocak'a  ertelendi 

Yargıç Gökhan Asafoğulları huzurunda görüşülen davada, Türkiye'den beklenen rapor’un henüz gelmediğini zanlı Ali Aziz Zenginses’in itham edilebilmesi için davayı 2 Ocak  tarihine erteledi.

Kaza nasıl olmuştu?

Ölümlü kaza 31 Ağustos tarihinde Metehan-Alayköy yolunda 20 yaşındaki Ali Aziz Zenginses’in kullanımındaki MR 575 plakalı aracı ile aşırı hız yaparken, yol üzerinde yaya olarak yolu soldan sağa geçmekte olan Asya Rıdvanoğlu’na çarpması sonucu meydan geldi. Çarpmanın etkisiyle 30 metre sürüklenen Rıdvanoğlu’nun cansız bedeni bir evin bahçesine savrulmuştu.