Devrim DEMİR

Metehan-Alayköy yolunda 31 Ağustos tarihinde 25 yaşındaki Asya Rıdvanoğlu’nun ölümü ile sonuçlanan trafik kazasına neden olan sürücü Ali Aziz Zenginses’in yargılandığı dava dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesinde devam etti. Asya Rıdavanoğlu’nun ölümüne sebebiyet vermekten yargılanan Ali Aziz Zenginses, sanık kürsüsünde yemin almadan kendini savundu. 

Ali Aziz Zenginses, Ömer Güran başkanlığında, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay huzuruna çıkarılırken, sanığın  avukatları Ezer Özsoy ve Altan Erdağ, iddia makamı adına Kıdemli Savcı Ergül Kızılokgil hazır bulundu.

Zenginses: İyi görebildiğim için gözlük takmadım

Ağustos ayından bu yana Merkezi Cezaevinde hükümsüz tutuklu olarak yargılanmayı bekleyen Ali Aziz Zenginses, dün ilk kez kendini savundu. Kaza gecesini anlatan Zenginses, oldukça üzgündü. Görme sorunu yaşamadığını iddia eden Ali Aziz Zenginses, “Kazayı yaptığım akşam, iyi görebildiğim için gözlük takmadım” şeklinde konuştu.

“İki bardak içtim etkilemedi”

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesinde kendini savunan Zenginses, heyet huzurunda kendini şöyle savundu: “Sürüş ehliyetimi aldığım 2012 yılından bugüne kadar hiçbir şekilde ne trafik suçum, nede radar cezam oldu. Ehliyetimi aldığım günden buyana kilometrelerce yol kat ettim, kazayı yapana kadar kimseye zarar vermedim. Kaza gecesi sadece iki bardak votka içtim ama beni hiç bir şekilde etkilemedi. Zaten kötü olsaydım arkadaşlarım, nişanlım duruma müdahale ederdi.”

“Yol karanlıktı kız da koyu renk giyiyordu” 

Ali Aziz Zenginses kazanın hafta sonu meydana geldiğini ve trafiğin çok yoğun olduğunu söyleyerek, “Gittiğimiz barın önünde hafta sonu olması nedeniyle araba kalabalığı vardı. Eğer ben göremeyecek bir durumda olmuş olsaydım arabamı bu kadar rahat park edip, oradan rahat bir şekilde çıkamazdım. Olay yerine yaklaştığım zaman süratimi düşürdüm, yolun sol tarafı karanlıktı olay yerine 3-4 metre mesafe vardı yolda aniden koşan birini gördüm. Her şey bir anda oldu, kızı görüp ona çarpmam saniyeler içinde gerçekleşti. Yolun karanlık olması, kızın koyu renk kıyafet giymesi böylesi talihsiz bir olayı meydana getirdi” dedi.

Zenginses’in gözyaşları durmadı

Sanık Ali Aziz Zenginses, olay yerinden kaçmadığını paniğe kapılıp, çok korktuğu için aracı ile olay yerinde daha ileride durduğunu şöyle ifade etti: “Kazanın ardından kaçmak isteseydim polis gelmeden kaçardım. Böylesi talihsiz bir olayın olmasından dolayı vicdanen çok kötüyüm” diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Savcılık 23 savunma 2 tanık dinletti

Ocak ayında alt mahkemeden sevk edilen Ali Aziz Zenginses, 1 aydır Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmakta. Ölümlü kaza davasında Başsavcılık 23 tanık dinletirken, savunma 2 tanık dinletti.

Karar tarihi pazartesi belli olacak

Başsavcılık ve savunma avukatı  hitaplarını hazırlayabilmesi için gün talebinde bulundu.
Mahkeme başkanı Ömer Güran, tarafların beyanları üzerine davayı 30 Mart saat 09.30’a erteleyerek oturumu kapattı.