Evrim Kamalı

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay huzurunda görüşülen davada iddia makamı dünkü duruşmada kazanın tahkikat memuru Polis Çavuşu Faris Eserbaş’ı tanık olarak dinletti.

Eserbaş, 31 Ağustos 2014 tarihinde Asya Rıdvanoğlu’nun ölümüyle sonuçlanan kaza ile ilgili yaptığı çalışmaları mahkemeye anlattı. Eserbaş, kazadan sonra sanık Zenginses’in alkol testine tabi tutulduğunu, iki ölçüm yapıldığını, ilkinde yüzde 115 ikincisinde yüzde 111 oran çıktığını, sanığın ehliyetini incelediğini, sağ gözünün protez ve görme olmadığını, sol gözü için ise lens ve gözlük takma şartının olduğunu görmesi üzerine sanığı üç kez göz kontrolüne gönderdiğini belirtti. Eserbaş, yine sanığın aracının incelendiğini ve teknik bir arızasının olmadığını belirlediklerini söyledi.

Eserbaş, ehliyette belirtilen araçta özürlü işareti ve iki ön ve yan dikiz aynası bulunmadığını tespit ettiğini ifade etti. Eserbaş, sanığın gönüllü ifadesini aldığını belirterek, kaza mahali ile ilgili krokiye imza atan sanığın kaza mahalline gitmek istemediğini söyledi. Eserbaş, sanığın ifadesinde votka içtiğini söylediğini ifade ederek, sanık ile birlikte evde içen tanığın ifadesini, Narniya barın sahibinin ifadesini aldığını açıkladı.

Eserbaş, ayrıca sanığın kaza anında telefon görüşmesi yapıp yapmadığına dair de soruşturma yaptığını ve sanığın kaza anında görüşme yapmadığını tespit ettiklerini açıkladı. Asya Rıdvanoğlu’nun otopsisinin yapıldığını, kan örneği alındığını kaydeden Eserbaş, Rıdvanoğlu’nun kanında da yüzde 83 alkol tespit edildiğini söyledi. Eserbaş, olayla ilgili tüm tanıklardan ifade aldığını, gerekli çalışmaların yapıldığını belirtti.

Eserbaş’ın dinlenmesinin ardından kaza ile ilgili emareler mahkemeye tanıtıldı. Emarelerin tanıtılmasının ardından Mahkeme heyeti adına Başkan Ömer Güran duruşmayı 17 Mart tarihine erteledi.