Geçtiğimiz Cumartesiyi Pazar’a bağlayan gece sabahın ilk saatlerinde meydana gelen ölümlü trafik kazasının zanlısı dün aleyhine alınan 3 günlük tutukluluk süresinin dolmasının ardından ek tutukluluk süresi talebi ile yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Trafik tahkikat şubesinde görevli polis çavuşu Faris Eserbaş olayla ilgili bulguları aktardı. Eserbaş, zanlının “Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu başkasının ölümüne sebebiyet verme, Alkollü araç kullanma, süratli araç kullanma, sürüş ehliyetindeki şartları ihlal ederek Asya Rıdvanoğlu’nun ölümüne sebebiyet verdiğini” söyledi. Çavuş Eserbaş, zanlının göz muayenesinin sürdüğüne dikkat çekip alınması gereken ifadeler olduğunu belirtti ve soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için 2 gün tutukluluk talep etti.

Polis şahadetinin ardından söz alan zanlı avukatı tutukluluk talebine itiraz etmedi. Huzurunda verilen şahadet ve avukatın beyanının ardından Yargıç Hale Ahmet Raşit zanlının 2 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verdi.