Nikolaos Stelya

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın kızı Zerrin Akıncı, Rum tarafında yayınlanan Must dergisine mülakat verdi. Başarılı bir modacı olan ve yurtdışında adından söz ettiren Zerrin Akıncı, özel mülakatıyla derginin kapağında yer aldı. Akıncı güzelliği ve verdiği çözüm mesajları ile Rumların takdirini topladı.

Zerrin Akıncı'nın kızının bir Rum dergisinin kapağında yer alması, Türkiye ve Kıbrıs Türk toplumunun bir kesiminde ise olumlu karşılanmadı. Türkiye medyasının bir bölümü, olay nedeniyle Akıncı ailesine eleştiriler yöneltti. Haberlerde, Kıbrıs Türk tarafının bu gelişme yüzünden Cumhurbaşkanı Akıncı'ya tepki duyduğu da öne sürüldü.

AKINCI-ANKARA İLİŞKİLERİNDE SOĞUK RÜZGARLAR MI ESİYOR?

Türkiye medyasının tepkisi akıllara, Cumhurbaşkanı Akıncı-Ankara ilişkilerinde soğuk rüzgarlar esip esmediği sorusunu getirdi. Bilindiği üzere, Akıncı'nın seçilmesiyle beraber Ankara-Lefkoşa ekseninde ‘yavru vatan' polemiği yaşandı. Geçtiğimiz Mayıs ayında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'nin önde gelen temsilcileri, Mustafa Akıncı'nın ‘artık yavru vatan olmak istemiyoruz' şeklindeki sözlerine, oldukça sert tepki göstermişti.

Konuyu yakından takip eden Rum medyası, Akıncı'nın kızı üzerinden Türkiye medyasının Lefkoşa'nın kuzeyine yeni bir mesaj verdiğini iddia ediyor.

ZERRİN AKINCI'YA DESTEK MESAJLARI

Türkiye'deki tepkiye karşın, Kıbrıs'ta son saatlerde Zerrin Akıncı'ya destek ve tebrik mesajları yağıyor. Kıbrıs Türk toplumunun önde gelen temsilcileri ve birçok vatandaş, Akıncı'nın almış olduğu yeni inisiyatifle kendilerini en iyi şekilde temsil ettiği görüşünü paylaşıyorlar.

Ayrıca, birçok Kıbrıslı Türk, Türkiye medyasının Zerrin Akıncı hakkında kullanmış olduğu dilin ‘cinsel ayrımcılık' koktuğunu savunuyor.

RUM TARAFINDAN TAM DESTEK: ŞİMDİ BİRLEŞME ZAMANI

Akıncı'ya bir sürpriz destek de Rum tarafından geldi. Zerrin Akıncı'ya yöneltilen eleştirilere tepki gösteren Kıbrıslı Rumlar, adada artık birleşmenin zamanının geldiği görüşünde. Rumlar, modern, yeni Kıbrıs Federasyonu'nun temel insan haklarına dayanacağı ve kadın haklarına da büyük önem atfedeceği görüşünü öne çıkarıyorlar.

MUST: İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNE HİZMET ETTİK

Zerrin Akıncı kapağıyla tartışmaları başlatan Must dergisi de Zerrin Akıncı'ya tam destek veriyor.

Görüşlerini Sputnik ile paylaşan derginin genel yayın direktörü İrini Hristoforou, "Zerrin Akıncı röportajı için çok olumlu mesajlar aldık. Akıncı moda alanında başarılı olmuş bir girişimci. Bu girişimciyi ön plana çıkararak ifade özgürlüğüne hizmet ettiğimizi düşünüyoruz" dedi.

Rum tarafında az sayıda da olsa olumsuz tepkilerle de karşı karşıya kalındığını ifade eden Hristoforou, bu duruma karşın ‘tabusuz ve ayrımcılığa yer vermeyen' federal Kıbrıs için mücadelenin zamanının gelmiş olduğunu belirtiyor. (Sputnik News)