Türkiye Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, KKTC’ye gelişinin hemen ardından Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından kabul edildi.

Zeybekci’yi cumhurbaşkanlığı girişinde Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu karşıladı.

Cumhurbaşkanı Akıncı ile Türkiye Ekonomi Bakanı Zeybekci’nin görüşmesine ilişkin açıklama yapılmazken basının görüntü almasına izin verildi.

Cumhurbaşkanlığında yer alan görüşmede Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay ve diğer üst düzey yetkililer de katıldı.

Türkiye Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Cumhurbaşkanlığı’nın ardından Meclis Başkanı Sibel Siber ile biraraya geldi.

Zeybekci, KKTC’de bulunmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu ifade etti.

Zeybekci, “Burası bizim gözümüzde, Türkiye’nin gözünde bir yavruvatan değil, vatanın bir parçası olarak görüyoruz. Onun için de Ekonomi Bakanı olarak geçen hafta Cumhurbaşkanının seyahatine eşlik etmemiz  gerekti. Ama ilk seyahatimizi vatanımıza Kıbrısımıza yapalım diye önceden böyle bir kararımız vardı”dedi.

Meclis Başkanı Siber de, Türkiye Ekonomi Bakanı ile yapılacak  istişareler ile ticari ilişkilerin önemine işaret etti.

Siber, “her ne kadar siyasi çözümsüzlüğün getirdiği bir takım olumsuzluklar varsa da biz rekabet edebilir, kendi ayakları üzerinde duran bir yapıyla birçok olayın üstesinden gelebileceğimizi ve ekonomik yönden ilerleyerek, özellikle turizm adası olmamızın verdiği avantajları da kullanarak iyi bir noktaya geleceğimize inanıyorum” dedi.