Türkiye Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Başbakan Hüseyin Özgürgün ve Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun ile ayrı ayrı biraraya geldi.

Zeybekçi Temasları sırasında ‘KKTC’yi Türkiye’nin Kayseri, Denizli, Aydın, Edirne gibi illerinden farklı görmediklerine’ vurgu yaptı.

‘Oradaki insanların refahı, huzuru ve güveni ile ilgili ne hissediyorsak aynı hassasiyet içindeyiz’ diyen Zeybekci; ‘ekonomik işbirliğinde, karşılıklı üretimin artırılmasında, KKTC’de üretilen ürünlerin kullanılması için her türlü yardım desteğe hazırız, bunun yanında diğer başka ne varsa onları da karşılıklı istişare ile yapmayı düşünüyoruz’ ifadelerini kullandı.

Zeybekci; KKTC Fuarı’nı Türkiye’ye taşımak istediklerini de bildirdi.

Başbakan Hüseyin Özgürgün de ‘her ne kadar iki devlet ilişkisi ortaya koysak da aslında düşüncemiz, kalbimiz gönlümüz Anadolu halkıyla birliktedir’ dedi.

KKTC refahı ve ekonomisinin gelişmesinin önemine vurgu yapan Özgürgün, ‘Kıbrıs konusunda da güçlü bir ekonominin bir anlaşmanın tarafı olarak KKTC’yi daha güçlü kılacağını kaydetti.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun da ekonomik işbirliğine vurgu yaptı.

Atun: ‘dünyanın en büyük 20 ekonomisinden hatta lider ülkelerinden biri olan Türkiye’nin sadece maddi kaynaklarından değil, tecrübe ve deneyimlerinden ve tüm işbirliklerinden, yatırım projelerinden faydalanmak önemli fırsattır, arzumuz halkımın refah düzeyini yukarı taşımaktır, bu noktada anavatandan aldığımız destekler bizler için değerlidir’ diye konuştu.

Zeybekci’nin temasları sırasında Süt sektöründeki sıkıntıların gündeme geldiğini de açıklayan Atun; ‘konuya müşterek çözüm üretileceğini’ aktardı.

Nihat Zeybekci de ‘tarım, süt ve etle ilgili konulara hassasiyetle yaklaşılacağını ve beraber çözüm bulunacağını kaydetti.