Ercan Havaalanı’nda üzerlerinde uyuşturucu madde bulunan Hüseyin Utku Alpam, Çağrı Can Hökelek ve Can Cumali Ay hakkındaki soruşturma tamamlandı. Zanlılar dün uyuşturucu madde ithal ve tasarrufu suçlarından teminata bağlanmak üzere Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada 19 Ekim tarihinde Adana, Mersin ve Giresun’dan KKTC’ye gelen üç zanlının üzerinde uyuşturucu bulunduğu belirtildi. Polis, ilk etapta narkotik detektör köpeği Zeyna’nın tepki vermesi ile üzerinde arama yapılan zanlı Hüseyin Utku Alpam'ın pantolonun sağ ön cebinde 2 gram 188 miligram hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğu belirtildi. Polis, zanlı Alpam’ın uyuşturucu maddeyi Giresun’dan aldığını itiraf ettiğini açıkladı. 

Zeyna, Ay’ı da yaktı

Zanlı Can Cumali Ay’ın de yine narkotik detektör köpeği Zeyna’nın tepki vermesi ile fark edildiğini kaydeden polis, Ay’ın üzerinde yapılan aramada ise 3 gram 266 miligram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu belirtti. Polis, zanlı Ay’ın da ifade vererek uyuşturucu maddeyi Mersin'den aldığını itiraf ettiğini söyledi. 

Çağrı, Cindy’nin kurbanı

Polis, yine aynı tarihte ülkeye gelen zanlı Çağrı Can Hökelek’i narkotik detektör köpeği Cindy’nin fark ettiğini ve tepki vermesi ile üzerinde arama yapıldığını belirterek, 796 miligram temiz ve 203 miligram tütünle karışık hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulduklarını ifade etti. Polis, tutuklanan zanlının gönüllü ifadesinde uyuşturucu maddeyi Adana’dan aldığını ve suçunu kabul ettiğini söyledi. Ercan Havaalanı’nda gözaltına alınan üç zanlı hakkında başlatılan soruşturmanın tamamlandığını belirterek teminata bağlanmalarını talep etti.

Mahkeme, zanlı Hökelek’in 5 bin, zanlı Alpam’ın 4 bin zanlı Ay’ın ise 3 bin TL nakit teminat yatırmasına, 3 zanlının da yurt dışına çıkışının yasaklanarak haftada bir gün polise giderek imza atmasına emir verdi.