Ali Nesim Nesimoğlu’nun oğlu Tayfun Nesimoğlu, anma töreninde yaptığı konuşmada Zeytinlik Köy Meydanı’na araştırmacı yazar Ali Nesim adının verilmesi için karar üreten Girne Belediyesi’ne teşekkür etti.

Babası Ali Nesim’in doğduğu yer olan Zeytinlik köyünü, insanları ve yaşamayı çok seven bir insan olduğunu söyleyen Tayfun Nesimoğlu, köy meydanına onun isminin verilmesinin çok anlamlı olduğunu dile getirdi.

Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği Başkanı Şevket Öznur da, birlik olarak, Kıbrıs Türk edebiyatına önemli katkılar yapan Ali Nesim’in adını yaşatmak için Ali Nesim Ödülleri vermeye başlayacaklarını söyledi.

Öznur, öykü, roman ve sosyal bilimler araştırması dallarında verilecek ödüllerle, Kıbrıs Türk edebiyatına yeni isimleri kazandırmayı ve Ali Nesim’in adını yaşatmayı hedeflediklerini kaydetti.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ise Ali Nesim’i yakından tanıma fırsatı bulduğunu belirterek arkasında önemli eserler bırakan Ali Nesim’in zeytin ağaçlarına, Zeytinlik köyüne ve Saint Hillarion’a âşık bir insan olduğunu söyledi.

“İnsanlar doğar büyük gelişir ve en nihayetinde ölür. Bu süreçte iz bırakmak önemlidir. Ali hocanın bize bıraktığı iz çok değerlidir” diyen Güngördü, Ali Nesim’in anılarını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmanın görevleri olduğunu anlattı.

Güngördü, Girne Belediyesi Meclisinin oybirliğiyle aldığı kararla Zeytinlik Köy Meydanı’na “Ali Nesim” adını vermeye karar verdiklerini söyledi.

MEYDANDAKİ TÖREN

Ali Nesim için ikinci tören Zeytinlik Köy Meydanı’nda düzenlendi.
Kıbrıs Türk edebiyatına birçok kitap kazandıran öğretim görevlisi Ali Nesim Nesimoğlu için mezarı başındaki törenden sonra adının verildiği Zeytinlikteki köy meydanında tören düzenlendi.

Törene Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, UBP Girne Milletvekili İzlem Gürçağ Altuğra ve TDP Girne Milletvekili Zeki Çeler, Girne Belediyesi meclis üyeleri, Zeytinlik Muhtarı Ümit Hıdırer, Ali Nesimoğlu’nun ailesi, sanatçı dostları ve sevenleri katıldı.

OĞLU BABASINI ANLATTI: “ZEYTİNLİK KÖYÜNÜ VE İNSANLARINI ÇOK SEVERDİ”

Ali Nesim’in kabri başında konuşan oğlu Tayfun Nesim, babasının Zeytinlik köyünü ve insanlarını çok sevdiğini belirterek, adının köy meydanına verilecek olmasının kendisini duygulandırdığını ifade etti.

Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği Başkanı Yrd.Doç.Dr. Şevket Öznur ise konuşmasında, ülkenin yetiştirdiği önemli yazarlardan biri olan Ali Nesim Nesimoğlu’nun adının Zeytinlik Köy Meydanı’nda yaşatılacağını ifade ederek, Girne Belediyesi’nin yaptığı girişimin diğer belediyelere de örnek olmasını diledi.

GÜNGÖRDÜ: ZEYTİNLİK KÖYÜNÜ ÇOK SEVERDİ

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü de konuşmasında, Kıbrıs Türk edebiyatına önemli eserler bırakan Ali Nesim’in, zeytin ağaçlarına ve Zeytinlik köyüne sevgisiyle tanındığını söyledi.

Güngördü, Girne Belediyesi meclis üyelerinin oy birliğiyle aldığı karar doğrultusunda ölümünün birinci yılında Ali Nesim’in adının Zeytinlikteki köy meydanına verilmesinin karara bağlandığını ifade etti.