Girne’de meydana gelen adam kaçırma ve ciddi darp meselesiyle ilgili tutuklanan zanlı Cengiz Deniz Girne’de yargıç huzuruna çıkarıldı.

Meselenin tahkikat sorumlusu Ahmet Ağa, Cengiz Deniz’in alacak verecek anlaşmazlığı yaşadığı Cemal Ressan’ın aracının önünü kestiğini ve Ressan’ı darp ederek zorla kendi aracına bindirip ağır bir suç işlediğini ifade etti.

Boğaz karakoluna getirilen zanlı Deniz’in, polis memurları ve tanıkları tehdit ettiğini belirten tahkikat sorumlusu, zanlının karakolda, zımba teliyle yüzüne vurarak kendi kendini darp ettiğini dile getirdi.

Cengiz Deniz aleyhine zorla adam kaçırma, ciddi darp, tehlikeli sürüş, uygunsuz hal ve hareket suçlamalarıyla dava getirileceğini belirten tahkikat sorumlusu Ağa, serbest kalması halinde aynı suçları işleyebileceğini kaydetti

Savcı Mustafa Atakara da, zanlı Cengiz Deniz’in karakolda polis ve tanıkları tehdit ettiğini serbest kalması halinde aynı suçları işleyebileceğini, 1 ayı geçmemek kaydıyla Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti.

Hakkındaki zorla adam kaçırma ve ciddi darp iddialarını reddeden zanlı Cengiz Deniz ise, psikolojisinin bozuk olduğunu ileri sürerek Cezaevine gönderilmemesini istedi.

Girne Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Fügen Ulutekin ise, zorla adam kaçırma ve darbın ciddi suçlar olduğunu belirterek ilk nazarda, zanlının bu suçlarla bağlantılı olabileceğine dair yeterli şahadet bulunduğunu ifade etti.

Zanlının serbest kalması halinde benzer suçları işleyebileceğini kaydeden Kıdemli Yargıç Ulutekin, zanlı Cengiz Deniz’in davalarında hazır bulunmasını da sağlamak amacıyla, 1 ayı geçmemek kaydıyla hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesi emrini verdi.

Cengiz Deniz’in dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde uyuşturucu madde tasarrufu ve 16 yaşından küçük kız çocuğuna tecavüz suçlamalarıyla ilgili olarak tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanmıştı.