Arapköy’deki işçi lojmanında alkolü fazla kaçırınca zincir ve satırla birbirlerine saldıran Vietnam uyruklu iki zanlı tutuklu yargılanacak

Girne’ye bağlı Arapköy’de, Vietnamlı işçilerin kaldığı lojmanda çıkan kavgada birbirlerine satır ve zincir ile saldıran zanlılar P.L. (E-22) ile H.A (E-35) dün yeniden Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Meydana gelen olayın ardından işverenleri tarafından çalışma izinleri iptal edilen zanlıların tutuklu yargılanmasına karar verildi. 

Duruşmada olayla ilgili bilgileri aktaran polis, zanlıların ciddi darp, kanunsuz bıçak, tecavüzi alet taşıma, kavga, rahatsızlık, yaralama, sarhoşluk suçlarını işlediklerini, olaydan sonra zanlıların çalışma izinlerinin işverenleri tarafından iptal edildiğini, bu nedenle Vietnam uyruklu zanlıların KKTC’de yasal statülerinin kalmadığını söyledi. Polis, zanlıların işledikleri suçların ciddi suçlar olduğunu belirterek davalarında hazır olmaları için teminata bağlanmalarını talep etti. Mahkeme çalışma izinleri iptal edilen zanlıların tutuklu yargılanmasına karar verdi. Arapköy’de 16 Temmuz’da bir çiftliğin lojmanlarında kalan Vietnamlı işçiler arasında çıkan kavgada zanlı P.L ile H.A karşılıklı birbirlerine vurmuş, o esnada P.L 68 santim uzunluğundaki zincir ile H.A’nın kafasına vurmuştu. H.A  ise ağız uzunluğu 10 santim toplam uzunluğu 20 santim olan satır ile P.L’nin sağ kolunu yaralamıştı.