Gündem Kıbrıs Özel - Mehmet Aktunalar

CTP-BG - UBP koalisyon hükümetine karşı inancı olmadığı ve bu hükümetin kuruluş yapısını, hükümet programını içine sindiremediğini söyleyen ve dün yurt dışında olduğu sebebiyle Meclis Genel Kurulu'nda yapılan hükümetin güven oylamasına katılmayan UBP Milletvekili Zorlu Töre konuyla ilgili olarak Ada TV'de Gözde Bekir'in sunduğu 'Gün İlerlerken' programına telefonla katılarak merak edilen soruları yanıtladı.

Erbakan Vakfı'nın 20 Temmuz nedeniyle düzenlediği etkinliğe katılmak için 26 Temmuz Pazar günü KKTC'den ayrılarak Antalya'ya gittiğini söyleyen Zorlu Töre, bu durumun üç ay önceden belirlendiğini ve etkinliğe katılacağı sözünü verdiği gerekçesiyle hükümetin güven oylamasına katılamadığını aktardı.

"PARTİ DİSİPLİNİNİN GEREĞİNİ YERİNE GETİRİRDİM"

Herkes tarafından merakla beklenen soruyu da cevaplayan Zorlu Töre, hükümetin güven oylamasına katılması durumunda "Mecburen evet derdim." yanıtını verdi.

"Bu hükümetin kuruluşu esnasında UBP büyük itibar kaybetmiştir." şeklinde konuşan Zorlu Töre, oylamayla ilgili olarak ise, "Her ne kadar kişisel olarak bu hükümete inanmadığımı dile getirsem de parti içerisinde uyulması gereken bir parti disiplini gerçeği vardır. Eğer Meclis'te olsaydım parti disiplini neyi gerektiriyorsa onu yapardım." dedi.

"KENDİ PARTİMİZ DİYE GÖZLERİMİZİ KAPATACAK HALİMİZ YOK"

CTP-BG - UBP hükümetinin güven oyu almasının önemine dikkat çeken Zorlu Töre, kendisinin de bir UBP Milletvekili olarak hükümet programlarının uygulanmasını yakından takip edeceğini vurguladı. Hükümetin başarılı olmasının önemini vurgulayan Töre, "Hükümetin başarılı olması için biz de zaman zaman elimizden geleni yapacağız. Fakat kendi partimizi hükümettedir diye gözlerimizi kapatacak halimiz yok. Yanlış yapıldığı takdirde tenkit etmekten geri durmayacağız" şeklinde konuştu.

"HALKIMIZDA PANİK BAŞLADI"

Müzakerelerde yoğun olarak görüşülmeye başlanan "Mülkiyet" konusuna da değinen Zorlu Töre, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve KKTC Müzakere Heyeti'nin Rum Yönetimi'ne karşın bir açıklama yapılmamasını eleştirdi.

Müzakerelerin bu denli önemli bir noktada KKTC tarafının sessiz kalmasını doğru bulmadığını aktaran Töre, "Mülkiyet konusundaki gidişhat insanlarımızı ciddi şekilde endişelendirmektedir. KKTC tarafından yapılmayan açıklamalar yüzünden halkımızda bir panik başladı." dedi.