Eğer mikrodalga fırına attığınız yemeklerin pişmesini beklerken sıkılıyorsanız, işte size çok acayip bir icat. İngiliz mucit ve YouTube fenomeni Colin Furze, çalışan bir mikrodalga fırının ön kapağına ekran monte etmiş ve bunu da fırının içine monte ettiği video kabloları ile bir konsola bağlamış. Böylece mikrodalgada yemek ısıtırken oyun oynayabiliyor.

“Play-O-Wave” ismini verdiği icat aslında bir takipçisinin isteği üzerine ortaya çıkmış. Furze kanalında izleyicilerinin çılgın fikirlerini alıyor ve gerçeğe çeviriyor. Evinde dünyanın en hızlı çarpışan arabası, havada uçabilen hoverbike, jet bisiklet ve Wolverine pençeleri gibi aletlerle uğraşan Furze, izleyicisinin isteğini de gerçekleştirmiş.
Furze mikrodalganın ekranına küçük bir el konsolu bağlamış ama aynı video bağlantılarla bir PlayStation veya Nintendo Wii de takabilirsiniz. Tek problem, kapağa takılan video ekranın mikrodalga çalışırken manyetik alan yüzünden bozulmasıymış. Furze onu da mikrodalga fırının kapağı ile ekran arasına manyetik alan engelleyici bir katman yerleştirerek çözmüş. İlk bakışta çok eğlenceli gibi gözükse de, bunu evinizde denemenizi önermiyoruz.