Ducati’nın resmi internet sitesi üzerinden sadece VIP müşterilerinin erişebildiği bir bölgede ilk detaylarını paylaştığı projenin, 1299 Superleggera olduğu yönünde güçlü iddialar vardı. 

Geçtiğimiz süreçten günümüze kadar 1299 Superleggera olması beklenen modelin 200 beygirin üzerinde bir güce sahip olması bekleniyordu ve Ducati bu beklentileri boşa çıkarmadığını ortaya çıkan görseller ve özelliklerle kanıtlamış oldu.

Önümüzdeki günlerde Milan‘da düzenlenecek olan EICMA Motosiklet Fuarı’nda meraklılarında düzenlenecek etkinlikle tanıtılması beklenen Ducati 1299 Superleggera‘da, 215 beygir güç üreten Ducati’nin V-twin Superquadro ünitesi görev yapacak. 

Bu motorla birlikte Dünya Süpersport Şampiyonası‘nda yer verilen Akrapovic yarış egzozu, 1299 Superleggera’da yer alacak olan donanımlar arasında. Motor kısmında ise tercih edilen materyallerin magnezyum ve titanyum alaşımlardan oluşan komponentlerden oluşturulması bekleniyor. 

Diğer Superleggera modellerinde olduğu gibi standart modellerden daha hafif olması beklenen 1299 Superleggera’nın total ağırlığın 150 kg civarında olması bekleniyor. 

Sadece 500 adet üretilecek olan Ducati 1299 Superleggera’nın, 80.000 dolar civarında bir fiyattan satışa sunulması bekleniyor.