Geride bıraktığımız her gün standart otomobil üreticileri gibi hiper otomobil üreticilerinin de elektrikli otomobillere yönelişine şahit oluyoruz. 

En yakın süreçte Ferrari’nin bu geçiş aşamasının ilk adımı olarak, tamamen hybrid ürün yelpazesine yer vereceğini açıklamasının ardından bugün furyanın son üyesi Apollo oldu. Apollo’nun Ekim ayının sonunuda 4.0 litrelik V8 motoruyla tam 1000 beygir güce sahip olan yeni canavarı Arrow‘un mekanik ve teknik geliştirme sürecinde 2015 Nürburgring rekortmeni Scuderia Cameron Glickenhaus ile ortak olacağı haberini sizlerle paylaşmıştık. 

Yeni hiper modelinin yanı sıra elektrikli otomobillerle alakalı basın mensuplarıyla bir araya gelen markanın tasarım şefi Joe Wong, Apollo’nun gelecek planlarıyla alakalı açıklamalarda bulundu.

apolloarrow2.jpg

“Otomobil endüstrisi hızlı bir şekilde elektrikli ve hidrojen yakıt sistemine sahip modellere yöneliyor. Bu geçiş sürecinde bizim için önemli olan uzun süreli ürünleri üretmek için kendimizi ne kadar zorlayabileceğimiz, ne kadar ileri gidebileceğimizi anlamak. İşin zor kısmı, elektrikli bir otomobilde 1,000 beygirlik değeri elde etmekten ziyade bu güç değerini iletebilecek iletim organlarının ve komponentlerin bu gücü taşıyabilecek vasıfta olması. Örneğin, üretimdeki en önemli noktalardan birisi lastik teknolojileri. Ürettiğiniz modelin lastikleri sizin teknolojinize uyum sağlayamıyorsa hiper otomobilinizin ne kadar güçlü olduğu hiçbir anlam ifade etmiyor. ” diyen Wong, Apollo’nun elektrikli hatta hidrojen yakıtlı hiper otomobiller üretecek teknolojiye sahip olduğunu belirtti. Hiper otomobil üreticilerinin kitlelere hitap etmediğinin altını çizen Wong, Ferrari, Pagani, Koenigsegg, Bugatti ve Lamborghini gibi üreticilerin bu pazarda öne çıkması için, farklı bir koz ortaya koyması gerektiğini söyledi.