Türkiye son yıllarda Bilim ve Teknik alanında oldukça büyük ilerlemeler kaydetti. Dışarı bağımlı kalmadan kendi teknolojisini kendi üretmeye çabalayan ülkemiz de, yerli otomobil içinde iyi haberler gelmeye başladı. TC Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli otomobilin konfigürasyon ve mimarisi tamamlandığını ve elektrikli olma özeliğine sahip aracın ayda 50-100 TL'lik yakıt harcayacağını söyledi.

Bakan Fikri Işık, içten yanmalı motor teknolojisinde Türkiye'nin rekabet şansının çok az olduğunu söyledi ve "Buradan yeni bir marka çıkarmak kolay değil ama dünyada yeni gelişen bir alan var, o da menzili artırılmış elektrikli araçlar. Burada önümüzde 4-5 altın yılımız var" dedi.

"Otomobilin Ar-Ge'sinin TÜBİTAK'ta yapılacağı, mühendislik ve dizayn çalışmalarının TÜBİTAK'ın da ortak olduğu ama çoğunluğun özel sektör tarafından üstlenildiği bir yapıyı kurguladık" diyen Işık,

"Araç alımında kamunun sıraya girmesi gerekebilir. Çünkü bize göre ortaya piyasanın çok talep edeceği bir şey çıkacak. Eğer bir insan günde 100 kilometreden az yol yapıp şehir içinde kalıyorsa, günlük 2-3 liralık elektrik şarjıyla aracını güvenle kullanma imkanı var. Aylık 50-100 liralık yakıtla aracınızı kullanabileceksiniz" dedi.

Otomobil şehir dışı kullanımında da enerjisini arka kısımda bulunan jeneratörden alacak. Bakan Işık'a göre yerli elektrikli otomobil az olan masrafı ile birlikte yoğun ilgi görecek.