Geleceğin otomobilleri klasmanında BMW’nin şimdilik tek temsilcisi olan i3, yenilenmeye hazırlanıyor. İkinci jenerasyonuyla kullanıcılarla buluşacak olan BMW i3’ün geçtiğimiz 3 yıl ki karnesine baktığımızda ise pek parlak sonuçlar göremiyoruz. 

Geride bıraktığımız üç yılda toplamda 60,000‘lik bir satış rakamı yakalayan i3 için bazı otoriteler; “Acaba i3’ün sonu mu geliyor?” sorusunu sormuştu ki BMW’den bu sorulara ve şüphelere son veren resmi onaylama geldi. BMW “i” departmanı ikinci jenerasyonu sonunda resmi olarak onayladı.

Hali hazırda satılan BMW i3’ün 33 kWh‘lık bataryasıyla 183 km‘lik menzil sunması artık günümüz teknolojisinde pekte iyi bir rakam sayılmaz. CES 2016 kapsamında karşımıza çıkan ve ortalama 383 km‘lik bir menzil değerine sahip Chevrolet Bolt, Opel Ampera-e’nin en kötü koşullarda bile en az 200 km yol kat edebileceğinin açıklanması (maksimum 505 km‘ye kadar) ve tabiki 321 km‘lik menzil değeri sunan Tesla model 3, BMW i3’ün bu segmentte elini zora sokan modeller arasında. 

Daha yüksek menzil değeri ve geliştirilmiş donanımlarıyla geleceği açıklanan ikinci jenerasyon i3’ün tüm bu modellerden hemen hemen daha pahalı olduğu gerçeğini düşünürsek BMW’nin yeni nesil i3’te gerçekten etkileyici birşey ortaya koyması gerekiyor. 

Bu ay içerisinde düzenlenecek olan Los Angeles Otomobil Fuarı‘nda kullanıcıların karşısına yeni nesil i8 ile çıkacak olan BMW’nin ikinci jenerasyon i3’ü de fuar kapsamında tanıtması bu açıklamayla kesinlik kazandı gibi gözüküyor.