Mercedes G-Class “süper”, Land Roverlar “mükemmel”, Jeep “korkutucu”, BMW X6 “fazlasıyla tatlı” ve Bentley Bentayga “hızlı”. Saydığımız bütün bu modeller SUV segmentinin en önemli üreticilerinin birbirinden değerli SUV modelleri. Her birinin kendine has bir genetiği, bir karakteri var. Lakin bu Toyota Land Cruiser eğer uzaylılar üstün bir teknolojiyle otomobil üretmiyorsa evrenin en hızlısı olabilir. 

Toyota Racing ekibinin SEMA 2016‘ya özel olarak modifiye ettiği Land Cruiser, bambaşka bir karakterde tam bir hız canavarı olarak SEMA 2016’da ki yerini aldı. İşte karşınızda dünyanın en hızlı SUV modeli Toyota Land Cruiser TRD!

Lamborghini’ye selektör yapmak

Toyota, SEMA’ya özel geliştirdiği özel modifiye modellerini otomobil tutkunlarıyla her yıl olduğu gibi buluşturmaya devam ediyor. Lakin SEMA 2016, Toyota için rekorların alt üst edildiği, güç değerlerinin tavan yaptığı “beygirlerin” havada uçuştuğu bir fuar olarak tarih kitaplarındaki yerini alacak. 

Toyota Racing ekibinin özel olarak geliştirdiği Land Cruiser TRD erişebildiği maksimum sürat değeriyle, saatte 300 km maksimum sürate erişebilen Bentley Bentayga‘nın ve 2009 yılında Brabus tarafından özel olarak modifiye edilen ve saatte 322 km maksimum sürat değerine sahip olan Mercedes GLK‘nın pabucunu dama atmaya hazırlanıyor.

Land Cruiser TRD’nin kaputunun altında 5.7 litre hacminde sekiz silindirli motor görev yapıyor. Racing ekibinin motora entegre ettiği voleybol topu büyüklüğündeki Garrett marka turbolar (twinTurbo) TDR’ın saatte 355 km gibi süpersport bir yarış otomobilinden farksız maksimum hıza erişmesini sağlıyor. 

Land Cruiser TRD’nin maksimum sürat değeri sizi fazlasıyla etkilemiş olabilir lakin aracın sahip olduğu beygir değeri madalyonun diğer bir etkileyici yüzü. Land Cruiser TRD tam tamına 2.000 beygirlik bir güç değeriyle sol şeritin geleneksel sahipleri olan Lamborghini, Ferrari ve birçok süpersport modele adeta “Üzgünüm biraz sağa kayar mısınız?” mesajını veriyor.
landcruisersema4

Toyota Racing ekibi Land Cruiser’a bambaşka bir karakter katan ve aerodinamik açıdan araca pozitif moment sağlayan yerden yükseklik değeri içinde yoğun mesai harcamış. Toyota Racing ekibinin “Bizi en çok zorlayan ve zamanımızı alan aşamalardan biri oldu.” diye nitelendirdiği, aracın yükseklik altyapısını oluşturma bölümü altı çizilmesi gereken aşamalardan. Aracın yere yaklaştırılması erişebildiği yüksek süratlarde yere tutunma, kontrol ve sürüş kalitesini doğrudan etkileyen bir öge olarak oldukça önem arz ediyor. 

Özel olarak tasarlanmış aerodinamik tampon kiti, Momo jantlar, özel spor süspansiyon kiti Land Cruiser TRD’nin bütün olarak kusursuz oluşunu sağlayan bağımsız elemanlar olarak dikkat çekiyor. Land Cruiser TRD ile birlikte Toyota, bir SUV modelinin doğru ellere geçtiği zaman neler yapabileceğini tüm ihtişamıyla bizlere kanıtlıyor.

İşte Land Speed Cruiser TRD'nin Fotoğraf Galerisi: