Markalar tüketicilerin dikkatlerini çekmek adına gerek yeni nesil araçları için gerek düzenledikleri etkinliklerde gerekse özel versiyonlarla satış rakamalarını artırmayı amaçlıyor. 

Japon üretici Lexus‘ta bunun son zamanlardaki en güzel örneklerinden bir tanesi. Los Angeles Otomobil Fuarı 2016 kapsamında 2017 yılından itibaren makyajlı olarak kullanıcılara sunacağı IS modelini bir tür acı sos olan Sriracha‘ya özel, Sriracha IS olarak kullanıcılara sunan Lexus yine fantastik bir projeyle karşımıza çıkıyor.

Lexus bu seferki ortaklığını müzik-video şirketi VEVO ile gerçekleştirerek, İngiliz şarkıcı Dua Lipa‘nın “Be the One” şarkısında da kullanılmak üzere LIT IS modelini ortaya çıkardığı. 

Üzerinde tam tamına 41,999 LED bulunan Lexus LIT IS’te ayarlanabilir modlar bulunuyor. Ayarlanabilir yapıda olan ve araç üzerinde bulunan LED’lerde yazı, şekil ve çeşitli görsellerle birlikte müzikle eşzamanlı olarak görsel şölen yaratmak mümkün kılınıyor. 

Lexus, LIT IS dahilinde sunduğu “Hareket” modunda sistem dahilinde sunulan grafiklerin el hareketleriyle kullanımına da imkan sağlıyor. Lexus, geliştirdiği bu projelerle satış rakamlarını artırıyor mu bilemeyiz lakin dikkatleri üzerine çektiği konusunda hiçbir şüphe yok.

 

VİDEO #1

VİDEO #2: Dua Lipa – Be The One

VİDEO #3: Sriracha IS