Alfa Romeo'nun uzun süredir merakla beklenen sedan modeli Giulia sonunda tanıtıldı. Henüz hakkında detaylı bilgi verilmemiş olsa da aracın dış mekan tasarımı ve en üst donanım seviyesi Quadrifoglio Verde versiyonunda sunulacak bazı detaylar belli oldu.

Bir süredir yeniden yapılanmaya giden markanın sportif geçmişi ve ruhunu tekrar ön plana çıkarmayı amaçlayan ve Alfa Romeo’nun 2017’ye kadar çıkarmayı planladığı 8 yeni modelin ilki olacak olan Giulia dikkat çekici bir tasarımla dünya premieri ile italyada tanıtıldı.

İlk olarak QV versiyonu tanıtılan otomobil ince yapılı farlar, dev ön panjur ve büyük hava girişlerine sahip ön tampon, uzatılmış yan etekler, ek hava çıkışlarına sahip kaput ve siyah renkli büyük jantlarıyla dikkat çekerken arka bölümde Maserati modellerinden izler görmek mümkün.

Kısa tampon-tekerlek mesafelerine sahip olan Giulia'nın bagaj kapağı da çok uzun değil. İnce uzun LED stoplar, karbon fiber spoiler, büyük difüzör ve dört çıkışa sahip egzoz sistemi tanıtılan otomobilin diğer sportif detayları arasında sayılabilir.

İç mekanda, üzerine motor çalıştırma düğmesi eklenen üç kollu direksiyon simidi, çift yuvarlak göstergeden oluşan gösterge paneli ve karbon fiber kaplamalar bulunan aracın süspansiyon sistemi kumandası vites konsoluna eklenmiş.

Yeni ve özel bazı teknolojileri de bünyesinde barındıran Giulia özel hafifletilmiş komponentler sayesinde 50/50 ağırlık dengesi yakalamayı başarmış. Virajlarda denge ve lastiklerin tam olarak yere basmasını sağlamak için kullanılan ve Alfa tarafından geliştirilen arka diferansiyelde Torque Vectoring özelliği ile Aktif Aero Spoiler’lar dikkat çeken özellikler arasında.

Serinin diğer modellerinde 1.8L ve 2.0L benzinli ile 2.0L ve 3.0L dizel motorlar da beklenen motor seçenekleri arasında yerini alıyor.

Arkadan itişli veya dört tekerlekten çekişli olarak sunulacak Giulia modellerinden en güçlüsü Quadrifoglio Verde olacak. Ferrari tarafından geliştirilen ve çift-turbo beslemeye sahip 2.9L bir V6 üniteye sahip olacak araç 510 beygir güç üretebilirken 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi sadece 3.9 saniye olarak açıklandı.

giulia-1.jpg

giulia-2.jpg

giulia-3.jpg

giulia-4.jpg