Peugeot 308 oldukça zorlu bir sınıf olan C segment hatchback kategorisinde birçok ciddi rakibe sahip. Bu sınıfın en popülerinin Volkswagen Golf olduğunu düşünecek olursak işi bir hayli zor görünüyor.

Geçirdiği makyaj operasyonu ile selefine oranla daha sportif ve şık görünen Peugeot 308 modeli yer yer kullanılan Termoplastik karoser malzemesi ile daha da hafifletilmiş. Farlarda 62, stop lambalarında ise toplam 48 adet olmak üzere kullanılan LED detaylar aracı daha iyi göstermeyi başarmış.

Sade tasarlanmış kokpit sistemi kullanım alışkanlığını hızlandırırken yumuşak plastik malzemenin bolca kullanılmış olması Alman rakiplerini aratmayacak düzeyde. Kalite algısını yükselten diğer bir detay olan 9,7 inçlik dokunmatik ekranın kullanılması da 308’in teknoloji seviyesini daha yukarıya taşımayı başarıyor.

Altı düzleştirilmiş ve ele tam oturan direksiyon hem arabaya binişi kolaylaştırırken hem de net tepkileri sayesinde sürüş keyfini arttırıyor. Göstergeler okunaklı ve belirgin. Ancak devir göstergesinin saat yönünün tersine tasarlanması ilk başta alışmanızı zorlayabilir.

Özellikle panoramik cam tavan donanımı ile tercih edildiğinde zaten kısıtlı olan baş mesafesini arkada oturan yolcular için kullanılmaz hale getirebilirsiniz. Diz mesafesi de sınırda olan arka koltuk yaşam alanları için, eğer ailenizde arkada oturacak yetişkin bireyler varsa cam tavansız donanımı ile satın alınmasını şimdiden tavsiye ediyoruz.

Peugeot 308 fiyat listesi içinde en dikkat çekici unsur tüm versiyon fiyuatlarının birbirlerine yakın olmaları. Diğer araba markalarında olduğu gibi otomatik veya dizel motor seçenekleri arasında bir uçurum bulunmaması müşterinin araba hakkında ihtiyacına göre karar vermesini sağlıyor.

Peugeot markasının yeni nesil tüm motor seçeneklerine yer veren 308 modelinde en çok ilgimizi çeken 1.2 litrelik benzinli otomatik vites seçeneği oluyor. Turbo benzinli motor yeterli hızlanma ivmesini sağlarken ortalama 6 litrelik yakıt tüketimi ile de göz dolduruyor. Aisin imzalı geleneksel tork konvertörlü otomatik şanzımanın geçişleri gayet seri ve sarsıntısız.

Tüm motor gamında öncelikle yakıt tüketimini hedeflemiş olan Peugeot 308 modelinde diğer motor seçenekleri arasında yer alan 1.6 litrelik yeni nesil e-HDi ve HDi motor seçeneklerinin ise 100 kilometrede ortalama 5 litre ile sağladığı yakıt ekonomisi çok başarılı. Her nekadar performans beklentisi içinde olan kullanıcılara tavsiye etmesek de amaç yakıt tüketimi ise öncelikli alternatifiniz olmalı görüşündeyiz.

1.6 litrelik turbo ve atmosferik benzinli motorlar arasında herhangi bir yakıt farkı  bulunmuyor. Her iki motor versiyonu da ortalama 8 litre civarında bir tüketim değerine sahip. Ancak her ne kadar tüketim değerleri aynı olsa da iki motor arasında bariz bir performans farkı bulunuyor. Turbo benzinli motor seçeneği diğer atmosferik kardeşini ikiye katlayacak şekilde daha yüksek performansa sahip bir araba olarak karşımıza çıkıyor.

Sonuç olarak Peugeot 308 yakıt odaklı bir araba olduğunu ispatlıyor. Donanım zengini listesi ve sınıfında makul sayılabilecek fiyat etiketi ile uzunca bir süre daha yollarımızda bolca göreceğimiz bir model olma konusunda yoluna devam ediyor.