Güney Kıbrıs’ta daimi olarak ikamet etmekte olan 33 ve 25 yaşlarındaki iki Suriyelinin, 14 yaşında reşit olmayan Letonyalı bir kız çocuğunu, KKTC’den Güney Kıbrıs’a “yasadışı tütün” getirmesi amacıyla kullandıkları gerekçesiyle, geçtiğimiz gün Rum polisi tarafından tutuklandığı haber verildi.

Politis gazetesinde yer alan haberde, Suriyeli iki şahsın geçtiğimiz salı günü polis tarafından tutuklandığı ve (Güney) Lefkoşa Kaza Mahkemesi tarafından beş gün gözaltına kalmalarına karar verildiği belirtildi.

Gazete, söz konusu iki şahıs aleyhinde, yasadışı gümrüksüz tütün ticareti suçu yanı sıra, çocuk ticareti ve istismarının önlenmesi ve bununla mücadele edilmesi konusundaki mevzuatı ihlal etme gibi suçlamalarda bulunulmasının da araştırılmakta olduğunu haber verdi.

Geçtiğimiz salı günü yaşanan olayda, KKTC’den Güney Kıbrıs’ta gitmekte olan kız çocuğunun, “Lokmacı sınır kapısında” Rum polisi tarafından kontrole tabi tutulduğunu ve yapılan kontrolde tasarrufunda 10 kilo gümrüksüz tütün ele geçirildiğini yazan gazete, tütünü almak için kız çocuğunu yakın bir yerde beklemekte olan iki Suriyeli şahsın da polis tarafından yakalandığını ifade etti.

Suriyeli şahısların evinde yapılan aramada da 12 kilo nargile tütünü ele geçirildiğini ve buna el konulduğunu da kaydeden gazete, iki Suriyelinin kız çocuğunu yaklaşık bir yıldır, KKTC’den Güney Kıbrıs’a tütün götürmesi için çalıştırdıklarını ekledi.

Simerini, Alithia ve Haravgi gazeteleri, olayın Ledra Palace sınır kapısında gerçekleştiğini yazdı.