Güney Kıbrıs’ta kumarhane açma çabaları sürüyor. Rum yetkili komiteleri yatırımcıya bir kumarhane oluşturmanın yanı sıra 4 küçük kumarhane daha açma imkanı verilmesi planlarından vazgeçerek yatırımcının iki kumarhane oluşturması kararı aldığı haber verildi.

Haravgi gazetesi Güney Kıbrıs’ın baştaki planlamaların aksine bir yerine iki kumarhaneye sahip olacağını yazdı.

Rum Meclisi Ticaret ve Ekonomi Komiteleri’nin dünkü ortak toplantısında, bir kumarhane-resort ve başka kente daha küçük bir kumarhane işletme izni verilmesi kararı alındığını kaydeden gazete, her iki kumarhanede her türlü oyunun yer alacağını aktardı.

Büyük ve küçük kumarhane arasında bazı farklar da olacağını yazan gazete, küçük kumarhanede masa sayısında sınırlama olacağını ve yatırımcının ek binalar kurma zorunluluğunun olmayacağını kaydetti.

Gazete ilk yapılan çalışmalarda, bir kumarhane kurulması ve yatırımcıya masaların olmayacağı,  sadece slot makinelerinin yer alacağı bölgesel dört kumarhane daha işletme imkanı verilmesinin planlandığını hatırlattı.

HEDEF 25 HAZİRAN’DA YASA TASARISININ MECLİS’E SUNULMASI

Bu değişikliğin ardından yetkili Komite’nin yeni yasa tasarısı hazırlama çalışmalarına başladığını aktaran gazete, Ticaret ve Ekonomi Komitelerinin, görüşmenin tamamlanması ve yasa tasarısının 25 Haziran tarihinde Meclis’te oylama sunulması amacıyla 23 Haziran tarihinde olağanüstü toplantı yapacağı bilgisini verdi.

Habere göre Rum Hükümeti Ağustos ayına kadar ihaleye çıkılmasını planlıyor.

BÜYÜK OYUNCULARA KREDİ

Gazete dünkü toplantıda kumarhanenin yöneticisinin, ayda 10 bin Euro’dan fazla oynayan büyük oyunculara kredi açma imkanına sahip olması konusunda anlaşmaya varıldığını da belirtti.

TOPLUMSAL SORUNLARI ÖNLEME FONU

Rum Yönetimi’nin, kumar bağımlılığı gibi karşılaşılması beklenen toplumsal sorunları önleme amacıyla bir fon oluşturacağını da kaydeden gazete, kumarhanelere giriş konusunda herhangi bir kriterin olup olmayacağının henüz netleşmediğini yazdı.

KIBRIS SORUNUNUN ÇÖZÜLMESİ DURUMUNDA…

Simerini gazetesi ise yasa tasarısında, Kıbrıs sorununun çözülmesi durumunda, projenin sürdürülebilir olması için sözleşmenin şartlarının değiştirilebileceğine dair maddenin yer aldığını belirtti.