Metehan Sınır Kapısı’ndan (Ayios Dometios) Güney Kıbrıs’a geçişlerde, KKTC makamları çift kontrol noktasından hizmet verirken Rum polisinin tek noktada kontrollerini sürdürmesi eleştiri konusu oldu.

Politis gazetesi “Barikatta Eziyet – Kıbrıslı Türkler, Marontiler ve Dillirga Bölgesi Sakinleri İçin İnanılmaz Eziyet” başlıkları altında verdiği haberinde, Metehan sınır kapısındaki geçişlerde KKTC polisinin çift şeritte kontrollerini sürdürdüğü ancak Kıbrıs Rum polisinin 14 yıldır tek kontrol noktasında hizmet vermekte ısrar etmesinin, geçişlerde büyük eziyete yol açtığını yazdı.

Haberde, gazetenin iki yıl önce de benzer bir haber yayımlayarak sorunlara dikkat çektiği ancak bu süre zarfında konunun çözümüne ilişkin hiçbir gelişme yaşanmadığı belirtilerek yoğun günlerde araç kuyruklarının 500-600 metre uzayabildiği vurgulandı.

Haberde, Kıbrıslı Türklerin, KKTC’den yaşayan Maronitlerin ve Pirgo bölgesinden Lefkoşa’ya gitmek için KKTC’den geçen Kıbrıslı Rumların, Kıbrıs Rum tarafının uygulamasından ötürü büyük eziyet çektikleri belirtilirken yoğun bir günde sınır kapısında bazı Kıbrıslı Türklerle yapılan röportajlara da yer verildi.