16 yaşındaki bir Kıbrıslı Türk’ün, Limasol’daki Sosyal Hizmetler Dairesi’nde dün olay çıkardığı ve binayı ateşe verme tehdidinde bulunduğu belirtildi.

Fileleftheros gazetesi, annesi tarafından terk edilen ve Sosyal Hizmetler Dairesi’nin himayesinde olan 16 yaşındaki Kıbrıslı Türk’ün, ekonomik yardım talebiyle dün sabah Limasol’daki Sosyal Hizmetler Dairesi’ne gittiğini yazdı.

Söz konusu Kıbrıslı Türk’ün, gerekli kriterlere uymadığı için, talebinin yerine getirilemeyeceğinin söylenmesi üzerine bağırmaya ve memurlara küfür etmeye başladığını yazan gazete, Kıbrıslı Türk’ün önce binayı terk ettiğini, daha sonra elinde benzin bidonuyla geri döndüğünü ve binayı ateşe vermekle tehdit ettiğini belirtti.

Habere göre, olay nedeniyle paniğe kapılan memurların çağırdığı polis, 16 yaşındaki Kıbrıslı Türk’ü önce karakola, ardından da kötü bir psikolojide olduğunun tespit edilmesinden dolayı hastaneye götürüldü.

Gazete, 16 yaşındaki Kıbrıslı Türk ile 18 yaşındaki kardeşinin çıkardıkları olaylarla polisi sürekli meşgul ettiğini savundu.