Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyuhu ve Mısır Devlet Başkanı Abdulfettah El Sisi’yle telefonda görüştü.

Fileleftheros ve diğer gazeteler, Rum Hükümet Sözcüsü Prodromos Prodromu’nun dün yaptığı açıklamada, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi’yle telefon görüşmeleri gerçekleştirdiğini yazdılar.

Gazete, İsrail, Yunanistan ve Güney Kıbrıs arasında üçlü zirvenin 8 Mayıs tarihinde yapılmasının planlandığını, Anastasiadis’in de bu toplantı çerçevesinde Netanyahu’yu aradığını yazdı.

Habere göre, Prodromu açıklamasında, Anastasiadis’in “yapılacak olan üçlü zirve çerçevesinde Netanyahu’yla gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde bölgesel gelişmeleri ve istikrarın sağlanması konusunda işbirliğini ele aldığını” belirtti.

Gazete, Anastasiadis’in dün ayrıca Mısır Cumhurbaşkanı El Sisi’yle de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini, ülkesindeki seçimden galibiyetle çıkması sebebiyle El Sisi’yi tebrik ettiğini yazdı.

Gazete ayrıca, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Netanyahu arasında karşılıklı söz düellosu başladığını belirterek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ayrıca Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ve Savunma Bakanı Panos Kammenos’tan da tepki gördüğünü yazdı.

Gazete, “İki Ayrı Cephe” başlığıyla verdiği haberinde, bir cephede Türkiye-İran-Rusya, diğer cephede ise Güney Kıbrıs-Yunanistan ve İsrail’in yer aldığı iki ayrı cephenin oluştuğunu iddia etti.

Netanyahu’nun Erdoğan’ın açıklamalarına Türkiye’nin Kıbrıs’ı sözde işgalinden bahsederek yanıt verdiğini belirten gazete, İsrail’in Güney Kıbrıs Büyükelçisi Sammy Ravel’in de dün Anastasiadis’i ziyaret ederek görüştüğünü aktardı.

Gazete, İsrail Büyükelçisinin Anastasiadis’i ziyaretinin “şans eseri olmadığı” yorumunda bulunurken, ziyarette iki ülke arasındaki işbirliği konusunun ele alındığını ve uzun süreli dostluk ilişkisinin önemine vurgu yapıldığını yazdı.

Gazete haberinde ayrıca, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ve Savunma Bakanı Kammenos’un Erdoğan’a yönelik açıklamalarına da geniş yer verdi.