Rum Hükümeti’nin, “Münhasır Ekonomik Bölge (MEB)” içerisindeki 6, 8 ve 10 numaralı parseller için geçtiğimiz mart ayında çıktığı ve 22 Temmuz’da sona eren 3’üncü tur ruhsat ihalesinin sonuçlarının 20 Kasım’da açıklanmasının beklendiği haber verildi.

Yukarıdaki başlıkla yayımladığı haberinde, bahse konu parsellerde ruhsat sahibi olacak şirketlerin açıklanması için geri sayımın başladığını yazan Fileleftheros gazetesi, elindeki bilgilere dayanarak, Hidrokarbon Danışma Komitesi’nin değerlendirmesinin son aşamada olduğunu, Komite’nin önerilerini Enerji Bakanı’na sunacağını, bakanın da kendi önerilerini Bakanlar Kuruluna ileteceğini belirtti.

Haberde, seçilen şirketlerin açıklanmasını izleyecek bir ay içerisinde sözleşmelerle ilgili nihai müzakerelerin tamamlanması ve Bakanlar Kurulu tarafından onaylanması gerektiği de anımsatıldı.

Şirketlerin tekliflerini sunmasından altı ay sonra, yani 18 Ocak 2017’de şirketlerle sözleşmelerin imzalanmasının beklendiğini yazan gazete, özellikle 10 numaralı parsel için yapılacak değerlendirme ve tercihin, karar almak açısından en zor mesele olduğunu, çünkü 10’uncu parsele büyük ilgi olduğunu ekledi.

LAKKOTRİPİS’İN YURT DIŞI TEMASLARI

Öte yandan, Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis’in turizm, yatırımlar ve ticaret konusunda Londra, Edinburgh ve Brüksel’de bir dizi temasta bulunacağı haber verildi.

Simerini, Londra’ya gitmek için geçtiğimiz gün adadan ayrılan Lakkotripis’in “World Travel Market 2016” isimli uluslar arası turizm fuarı çerçevesinde havayolu şirketleri ile turizm acentelerinin temsilcileriyle görüşeceğini kaydetti.

Lakkotripis’in bu akşam Londra’da düzenlenecek bir panelin baş konuşmacısı olacağını da kaydeden gazete, Lakkotripis’in katılımcılara Rum ekonomisindeki gelişmeler, aynı zamanda işbirlikleri ve yatırımlar konusunda adada sunulmakta olan çeşitli fırsatlar konusunda sunum yapacağını ifade etti.

Lakkotripis’in İskoçyalı işadamlarına da benzer bir sunumda bulunmak amacıyla yarın ise Edinburgh’a gideceğini yazan gazete, Rum bakanın aynı günün akşamı ise Brüksel’e geçeceğini yazdı.

Lakkotripis’in Brüksel’de cuma günü ise Ticaret Bakanları bileşimiyle toplanacak Avrupa Konseyi Dış Konular Konseyi toplantısı çalışmalarına katılacağını kaydeden gazete, Rum bakanın aynı günün gecesi adaya dönmesinin beklendiğini ekledi.