Güney Kıbrıs’ta temaslarda bulunan Filistin eski Dışişleri Bakanı ve Fatah Partisi Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Nabeel Shaath, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın Güney Kıbrıs’ı ziyaret edeceğini açıkladı.

Fileleftheros gazetesi ve diğer gazeteler, Shaath’ın, Filistin Devlet Başkanı Abbas’ın Güney Kıbrıs’ı ziyaretinde Güney Kıbrıs-Yunanistan-Filistin arasında üçlü zirve yapılacağından da bahsettiğini yazdı.

Habere göre, Shaath, Abbas’ın en kısa zamanda Güney Kıbrıs’ı ziyaret edeceğini, Filistin ve Güney Kıbrıs arasında ortak bir Bakanlık Komitesi kurulacağını ve Güney Kıbrıs-Yunanistan-Filistin arasında üçlü zirvenin yapılacağını ifade etti.

Shaath ayrıca Güney Kıbrıs’ı, Filistin  halkı ve Arap dünyasıyla bağlayan ilişkilerin güçlendirilip, geliştirilmesini arzuladıkları bir dönemde Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis tarafından Güney Kıbrıs’a davet edildiğine de dikkati çekti.

Shaath dün temasları çerçevesinde DİSİ Başkanı Averof Neofitu ve Rum Kilisesi Başpiskoposu II.Hrisostomos ile bir araya geldi.

Shaath, Başpiskopos II.Hrisostomos ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Rum halkının, kilisenin ve hükümetin Filistin halkına verdiği destekten de bahsetti.

Shaath, Filistin’i ziyaret etmesi için II.Hrisostomos’a yapılan daveti de yineledi.