ABD’de yaşayan Yunanlar ve Yahudiler Güney Kıbrıs-Yunanistan-İsrail üçlüsüne destek amacıyla güçlerini birleştirerek harekete geçiyor.

Simerini gazetesi B’nai B’rith International, Büyük Amerikan Musevi Örgütleri Başkanları Konferansı’nın (CoP-Conference of Presidents) Amerikan-Yunan Eğitim İlerici Derneği (AHEPA) ve Yunan Amerikan Enstitüsü (AHI) liderleriyle birlikte Güney Kıbrıs, Yunanistan ve İsrail’e ziyaretler gerçekleştireceği haber verildi.

Habere göre B’nail B’rith International teşkilatı yaptığı resmi açıklamada dört örgütün Güney Kıbrıs, Yunanistan ve İsrail arasında güvenlik, enerji, ekonomi ve siyasi konularında gelişmekte olan ilişkileri değerlendirme amacıyla önemli bir ziyaretler gerçekleştirmek için güçlerini bileştireceğini belirtti.

Teşkilat, AHEPA liderleri ile AHI’nin Yahudi liderlerle birlikte Doğu Akdeniz’deki gelişmeleri ve karşılıklı anlayış ve işbirliğini iyileştirme olanaklarını analiz edeceğini belirtti.

Gazete 12 kişilik heyetin 10-13 Ocak’ta Kudüs, 13-14 Ocak’ta Lefkoşa Rum kesimi ve 14-18 Ocak’ta Atina’ya gideceğini aktardı.

NEOFİTU İSRAİL’DE

Gazete bir başka haberinde Rum Meclisi Dışişleri ve Avrupa Meseleleri Komitesi Başkanı Averof Neofitu’nun temaslar yapmak için İsrail’de bulunduğunu yazdı.