Amerika Birleşik Devletleri(ABD)’nin Güney Kıbrıs Büyükelçisi John Koenig, addaki çözüm sürecine ABD’nin desteğinin sürdüğünü belirtti.

ABD’nin Güney Kıbrıs Büyükelçiliği, ABD’nin Bağımsızlık Günü nedeniyle dün gece Davis Evi’nde etkinlik düzenledi.

Etkinlikte yaptığı konuşmada John Koenig, ABD’nin Bağımsılık Günü’nün bu yıl Ramazan ayının ilk gününe denk geldiğini belirterek, Türkçe olarak “Ramazan ayınız mübarek olsun” dedi.

Koenig, son bir yılda, Kıbrıs çözüm süreci de dahil iniş çıkışlar yaşandığını, ancak şimdi yeni ve olumlu bir enerji oluştuğunu, bunun nedeninin de sivil toplum örgütleri ile Birleşmiş Milletler’in desteğiyle birlikte Kıbrıs Türk Lider Mustafa Akıncı ve Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiadis’in ortaya koyduğu olağanüstü çabalar olduğunu belirtti.

Koenig, “Hepimiz, çözüme ulaşmak için sarfedeceğiniz çabaların destekçisi olacağız, zaman zaman engellerle karşılaşsanız bile hedef doğrultusunda ilerlemeye devam ediniz” dedi.

Müzakerelerin bazen bir hokey maçı kadar çetin olabileceğini, bu durumlarda bile liderlere moral vermeye çalışacaklarını kaydeden Koeing, “Birleşik bir Kıbrıs hedefindeki çözüm çabalarında, ABD’nin Akıncı ve Anastasiadis’in yanında durmaya devam edeceğine söz veriyorum” dedi.