ABD’nin yeni Lefkoşa Büyükelçisi Kathleen Ann Doherty’nin, güven mektubunu dün Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e sunduğu belirtildi.

Fileleftheros ve diğer gazeteler, ABD’nin yeni Büyükelçisi Kathleen Ann Doherty’nin güven mektubunu sunarken Kıbrıs sorununa ilişkin çabalara destek ve iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi sözü verdiğini yazdılar.
Gazete Doherty’nin “Kıbrıs'ın barışçıl birleşmesinin adanın ötesinde yankı uyandıracağını, Kıbrıs'ın acı bir geçmişten sonra yeni bir gelecek sağlanmak isteyen başka ülkeler için bir ilham kaynağı olabileceği” şeklindeki açıklamasına da yer verdi.

Habere göre Doherty konuşmasında ABD’nin, Anastasiadis’in Kıbrıs’ın yeniden birleşmesi çabalarını da takdir ettiğini ifade etti. 
Doherty, konuşması sırasında “değerli dost” olarak nitelendirdiği Güney Kıbrıs ile ABD ilişkilerine de değindi.

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ise açıklamasında, Kıbrıs sorununun çözümünün Kıbrıs Cumhuriyeti’nin dönüşmesine neden olması gerektiğini ifade etti.

Anastasiadis, konuşmasında ikili ilişkilere de değindi. 

Gazete Anastasiadis’in dün ayrıca Avustralya Büyükelçisi Mr. Alan Merson Sweetman, görev yeri Atina olan ve Lefkoşa’ya akredite edilen Macaristan Büyükelçisi Eric Edgar, görev yeri Kahire olan (ve Lefkoşa’ya akredite edilen) Bangladeş Büyükelçisi Wahidur Rahman, görev yeri Roma olan Tunus Büyükelçisi Naceur Mestiri’nin güven mektuplarını da ayrı ayrı kabul ettiğini yazdı.