Simerini gazetesi: “Kıbrıs Rusya’ya Karşı ‘Temel Taş’ – ABD’nin Kıbrıs’ın Rolüne İlişkin Görgüsüz Açıklaması – ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Açıklamalarında Hükümetten Yalanlama Yok” başlıkları altında verdiği haberinde, ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkilinin, Güney Kıbrıs’ın Rusya’ya uygulanan AB ambargosu konusunda AB içerisindeki gerçek tutumunu ifşa ettiğini yazdı.

Gazete, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’yle gerçekleştirdiği ve Ukrayna krizinin de ele alındığı görüşmenin ardından ABD Dışişleri Bakanlığı üst düzey bir yetkilisinin yaptığı açıklamada, Güney Kıbrıs’ın dost ülke olarak nitelendirdiği Rusya’ya yaptırımlar uygulanması konusunda AB’de “temel taşı” teşkil ettiğini söylediğini yazdı.

Habere göre, ABD’li üst düzey yetkili: “Kıbrıs, Rusya’nın ödemesi gereken bedel ve özellikle yaptırımların devamı konusunda AB içerisinde temel taştı ve Kıbrıs ekonomik bedel ödüyor. Dışişleri Bakanı (Kerry) dayanışması için Kıbrıs’a teşekkürlerini iletti” şeklinde konuştu.

Gazete, ABD’li yetkilinin bu açıklamasına Rum yetkililerden henüz bir yalanlama gelmediğini ve Rusya’nın bu açıklamaya tepkisinin ne olacağının beklendiğini vurguladı.