Rum Yönetiminin, bu sabahtan öğleye kadar Ada’nın Güneyinde ve Türkiye’nin Navtex yayınlayarak bağladığı bölgeye yalnız 20 kilometre mesafede, hava-deniz tatbikatı icra edeceği haber verildi.

Fileleftheros, haberi, “Türkiye’ninkinin Yanında Kıbrıs’ın Hava Deniz Tatbikatı… Cumhuriyet, Ankara’nın MEB İçerisinde Bölgeleri Bağlamasına Notam ve Navtex İle Cevap Verdi” başlığıyla ve bölgeyi gösteren bir de haritayla aktardı.

Habere göre Rum Yönetiminin bugünkü “tatbikatı” için bağladığı 120 kilometre uzunluğunda ve 30 kilometre genişliğindeki deniz alanının Limasol açıklarından başlayıp doğuya doğru, neredeyse 3’üncü parsele kadar uzanıyor. Rum Yönetimi, Notam ile de Limasol açığındaki 400 kilometrekarelik alanı da hava tatbikatları için bağladı.

Gazete, Türkiye’nin ise Girne açıklarını bugünkü deniz tatbikatları için bağladığını kaydederek, yayınlanan Navtex’e dayanarak, bugünlerde Exxon Mobil hesabına 10’uncu parselde denizaltı robotu ile araştırma yapan Ocean Investigator’ün  de içerisinde bulunduğu bölgenin koordinatlarını verdi.

Gazete yayınladığı haritada kırmızı renkle ifade edilen bölgenin Türkiye’nin, mavi renkle ifade edilen bölgenin Rum Yönetimi tarafından Navtex yayınlanarak bağlanan bölgeler olduğunu; Rum Yönetiminin yayınladığı Navtex’in , Limasol Limanı’nda bulunan Fransız  firkateyni ile de ilgili olabileceğini yazdı.

Haberde haritada C ile gösterilen bölge Türkiye’nin, Z ile gösterilen bölgenin de Rum Yönetiminin NOTAM ile bağladığı bölgeler olduğu kaydedildi.