Haravgi gazetesi edindiği güvenilir kaynaklara göre “Orunda”dan KKTC’ye olan kısımda sistemin “paralel hale getirildiğini” öne sürdü.

Athalassa-SOPAZ bölgesinde de ikinci bir hattın denemesinin yapıldığını savunan gazete, bu hatla ilgili sorunların aşılmasının ardından, iki liderin, elektrik şebekelerinin bağlandığını resmi olarak açıklayabileceğini iddia etti.

CEP TELEFONLARI

Öte yandan gazete Rum Ticaret ve Sanayi Odası (KEVE) Başkanı Fidias Pilidis ve çalışanı Leonidas Pashalidis’in adadaki cep telefonu ağlarının birbirine bağlanması konusunda gazeteye yaptığı açıklamalara yer verdi.

Anlatılanlara göre  “00357” konunun Güney Kıbrıs’a Uluslararası Telekomünikasyon Birliği’nin verdiğini ve mevcut aşamada bunun Kıbrıslı Türklere verilemeyeceğini kaydeden gazete, mevcut aşamada Kıbrıslı Türklerin cep telefonlarının sadece “0090” ile işlediğini ve dolayısıyla cep telefonu ağlarının birleştirilmesinin de bu şekilde çalışacağını iddia etti.

Gazete yetkililere göre askıda bekleyen ve Kıbrıs Türk ve Kıbrıs Rum cep telefonu operatörlerinin görüşmekte olduğunu tek sorunun ödeme şekli olduğunu da savundu.