Kötü hava şartları sadece karada olumsuzluklara yol açmadı; zaman zaman bazı uçaklar Larnaka havaalanına zorunlu iniş yaptı. Denizde ise bazı küçük kazalar yaşandı.

Fileleftheros gazetesi, Aşağı Baf limanı ve rıhtımının pazartesi gününden düne kadar bombalanmış gibi bir görüntüye büründüğünü yazdı.

Büyük dalgalar ve rüzgardan dolayı sahil yolunun kapandığını, deniz fenerinin zarar gördüğünü,  kaydeden gazete, ağaçların sökülmesi ya da dallarının kopması nedeniyle maddi hasarların olduğunu belirtti.

Kentin dışındaki çiftliklerde de rüzgardan dolayı büyük yıkım yaşandığını yazan gazete, salı akşamı ve dün gece yarısı bölgede dağlık ve yarı dağlık alanlara kar düştüğünü aktardı.

Pazartesi gününden itibaren şiddetli rüzgarların Larnaka ve “Mağusa” bölgelerini de vurduğunu yazan gazete, rüzgarla birlikte levhalar, ağaçlar ve dallarının yolların içine düştüğünü ya da sürüklendiğini belirtti.

İtfaiyenin su baskını, ağaç-levha devrilmesi gibi birçok yardım çağrısına yanıt verdiğini kaydeden gazete, Larnaka’da bir mezarlıkta selvi ağaçlarının devrilmesi sonucu 9 mezarın zarar gördüğünü aktardı.

Gazete, Limasol’da ise pazartesi günü meydana gelen yağmurlardan kaynaklı su baskınlarından dolayı belediyenin önlemler aldığını belirtti.

BİRÇOK OKUL KAPALI İDİ

Kötü hava şartları ve soğuktan dolayı dün birçok okulun kapalı olduğunu kaydeden gazete, bakanlığın bugün sabahın erken saatlerinde yeniden bir durum değerlendirmesi yaparak gerekli bilgilendirmelerde bulunacağını aktardı.

HAVA VE DENİZDE SORUNLAR

Gazete, salı gecesi Lübnan’da esen şiddetli rüzgarlardan dolayı Larnaka Havaalanı’nda yoğun bir hareketlilik yaşandığını belirterek, Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika kentlerinden ayrılan 5 uçağın Larnaka’ya indiğini aktardı.

Pazartesi günü akaryakıt yüklü bir tankerin ise VTT Vasiliko Ltd’nin rıhtımının ağlarına takıldığını kaydeden gazete, kaza sonucunda rıhtımda maddi hasarlar meydana gelirken, denize akaryakıt sızması ya da herhangi bir yaralanmanın olmadığını aktardı.

Haberlerde, sahil kentlerinde bazı teknelerin de battığı belirtildi.

BARAJLARA SU AKIŞI… DOLULUK YÜZDE 34’E ULAŞTI

Son günlerin tek olumlu unsurunun doluluk oranları kötü bir seviyede olan barajlara akan sular olduğunu yazan gazete, son 48 saat içerisinde  görüntünün değişmeye başladığını ve barajlara 18 milyon metreküp su akışının olduğunu belirtti.

Gazete böylece barajların doluluk oranının yüzde 27’den (2 Ocak) yüzde 34’e çıktığını belirtti. Habere göre geçen yıl bu zamanlarda barajların doluluk oranı yüzde 54 idi.