“Amerikan-Helen İlerici Eğitim Derneği” (AHEPA) heyetinin, dün, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasaidis’le bir araya geldiği haber verildi.

Alithia gazetesine göre AHEPA Başkanı John Galinis, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Kıbrıs sorununun çözümünün, her iki tarafın da kazançlı çıkacağı bir durumu teşkil edeceği yönündeki görüşünü dile getirdi.

Anastasiadis’le olan görüşmede çözüm çabalarıyla ilgili konuları ele aldıklarını belirten Galinis, çözüm sürecinin ilerlediğini ve “ABD’deki soydaşların Kıbrıslılar her ne karar verirse bunun destekleyicisi olduğunu” söyledi.

Galinis, bir soruya karşılık verdiği yanıtta ABD’deki Başkanlık seçimlerinin sonucu ne olursa olsun Amerikan Hükümeti’nin Kıbrıs sorunundaki tutumunda bir değişiklik olmasını beklemediklerini ifade etti.

Anastasiadis’in bilgilendirmesinin adından Kıbrıs sorununun çözümü konusunda iyimser olup olmadığının sorulması üzerine ise Galinis, “Her iki tarafın da bir çözümden kazanacak çok şeyi olacak ve böyle bir sonuca varamazlarsa yazık olur” sözlerini kullandı.

Galinis, herkesin kazanacağı bir durumun olabileceğine dair inancını da dile getirdi.