AKEL, AB’nin Rusya’ya karşı tedbirler çerçevesinde kişi ve varlıklarla ilgili yeni bir kara listeyi yürürlüğe koyma kararından hoşnutsuzluk belirterek “bedelini biz ödeyeceğiz” uyarısında bulundu.

Politis’in haberine göre AKEL Basın Sözcüsü Yorgos Lukaidis AB’nin bu kararının, Minsk ateşkes anlaşmasının yürürlüğe girmesine 3 gün kala alındığına işaret ederek “AB içerisinde hakim olan ve başını Atlantik yanlısı eksenin çektiği çevreler Ukrayna’da barışı gerçekten istemiyorlar. İdeolojik planlarını uygulama çabaları olguları genel bir çatışmaya sürükleyecek” dedi.

Gazete Lukaidis’in bu konuda Rum yönetimini de “Rusya’ya uygulanan ambargoya ek olarak kararlaştırılan yeni yaptırımlara, varlık göstererek veya göstermeyerek rıza göstermekle” suçladı. Bu hareketin Rum ekonomisine de olumsuz yan etkiler yapacağına dikkat çeken Lukaidis, Anastasiadis hükümeti için “artık gücünü toplayıp yaptırım politikasına karşı olduğunu söylemeli, kendisini sözde Batılı müttefiklerinin kararlarına kuyruk yapan başarısız dış politikasından kurtulup ilkeler temelinde konuşması gerek” ifadelerini kullandı.