Değirmenlik, Haspolat, Balıkesir, Demirhan, Minareliköy, Gökhan ve Düzova kökenli Rumların, 9 Temmuz Cumartesi günü saat 18.45’te, sembolik “anti-işgal yürüyüşü” yapacakları bildirildi.

Fileleftheros gazetesi, yürüyüşün Güney Kıbrıs’taki “Bata” çemberinden “Haspolat Barikatı”na doğru yapılacağını;  burada okunacak ve katılımcılar tarafından onaylanacak olan bir muhtıranın, BM yetkilisine sunulacağını kaydetti.

Habere göre yürüyüş, “Ay.Polidoros Kilisesi”nde son bulacak ve burada akşam ayini yapılacak.

AKEL CUNTA DARBESİ İLE BARIŞ HAREKATI’NI KINAMAK İÇİN BİR DİZİ ETKİNLİK YAPACAK

Öte yandan Politis gazetesi, AKEL Limasol örgütünün, 15 Temmuz 1974 Yunan Cuntası darbesi ile 20 Temmuz 1974 Barış Harekatı’nı “kınamak” amacıyla bir dizi etkinlik gerçekleştireceğini yazdı.

Habere göre ilk etkinlik, 13 Temmuz’da “Direnişçiler Anıtı” önünde yapılacak, etkinlikte AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu konuşacak. İkinci etkinlik ise, 15 Temmuz’da “Ay.Nikolau Mezarlığı”nda yapılacak. Etkinlikte, darbe sırasında hayatını kaybedenlerin mezarlarına çiçekler konulacak, dualar okunacak. Aynı gün, Limasol’un merkezi caddelerinde, “Pattihio Tiyatrosu” tiyatrocuları tarafından, gösteri yapılacak.

22 Temmuz’da ise, “Ay.Athanasios”daki (Ayatanasiyo) “Kayıplar ve Ölenler Parkı”nda anma etkinliği gerçekleştirilecek. Etkinlikte, AKEL Basın Sözcüsü Stefanos Stefanu konuşacak.