AKEL’in,  DİSİ tarafından hazırlanan ve okullarda kutlanacak olan anma günlerinin belirlenmesi yetkisini Rum Meclisi’nden alarak Eğitim Bakanlığı’na veren yasa tasarısının Cuma günkü oylaması sırasında Meclis içi ile dışında karşılaştığı saldırılar ve nefret söylemini, şikayet etmek için yarın Rum Başsavcı Kostas Kliridis ile Meclis Başkanı Dimitris Şilluris’e mektup göndereceği bildirildi.

Fileleftheros gazetesi, AKEL’in mektubunda,  nefret söyleminde ve fanatizmde bulunanlar için gereken neyse yapılmasını talep edeceğini yazdı.

Haberde, Rum Polisi Genel Müdürü Zaharias Hrisostomu’nun da, Rum Meclisi avlusunda yaşananların araştırılması için talimat verdiği belirtildi.

Bu arada, Alithia gazetesi de, oylamada ret oyu veren siyasi partilerin dün, DİSİ ve AKEL aleyhindeki olumsuz eleştirilerini sürdürdüğünü yazdı.

Haberde, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in de, dün yaptığı açıklamalarda, Meclis’te olup bitenlerden üzüntü duyduğunu belirttiğini ve herkese, tarihten ve daha önceki fikir ayrılıkları nedeniyle Kıbrıs’ın çektiği acılardan ders alması çağrısı yaptığı belirtildi.