Rum basını, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın, dün Ankara’da gerçekleştirdiği temaslara ve Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım ile birlikte düzenlediği ortak basın toplantısına yer verdi.

Rum basının ayrıca ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın, ortak basın toplantısında, Kıbrıs sorunundan da kısaca bahsettiğine dikkat çekti.

Fileleftheros gazetesi ilgili haberi “Kıbrıs Sorunu Kamuoyu Açıklamalarının Gündeminde - Basın Toplantısında Yıldırım ve Biden’dan Kısa Değinmeler” başlıklarıyla aktardı.

Alithia gazetesi “Kıbrıs Sorunu: Biden ve Yıldırım’dan Değinmeler”, başlıklı haberinde ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım’ın basın toplantısında Kıbrıs sorununa ilişkin ifadelerine yer verdi.

Politis gazetesi  “Kıbrıs Sorunu Da Tüm Planda - Biden Ankara’da Suriye, Kürt Sorunu ve Gülen’i Konuştu - Suriye’deki Botlarla Biden’ın Kabulü”; Haravgi gazetesi ise “Biden: Türkiye’nin ABD’den Daha İyi Dostu Yok - Yıldırım Kışkırtıcı Bir Şekilde Ankara’nın Her Zaman Kıbrıs Sorununun Çözümünden Yana Dedi” başlıklarıyla aktardı.

Simerini gazetesi ise Biden’ın Ankara ziyareti ile Türkiye’nin Suriye’ye operasyon düzenlemesi haberine birlikte yer verdi.

Gazete “Amerikan Nimeti ve Rus Müsamahasıyla Türkiye Suriye’ye Girdi - Ankara Bu Hareketi, Biden’ın Ziyaret Günü ve Putin’in 31 Ağustos’taki Ziyaretinin Açıklandığı Gün İleriye Götürdü - İşgal....Garantiler Olmadan” başlıklarıyla haberi  yayımladı.

AKEL’DEN KINAMA

Fileleftheros gazetesine göre  AKEL bir açıklama yaparak “Türkiye’nin Suriye’yi işgal ettiğini”  ileri sürerek, bunu kınadığını ve bunun, “uluslararası hukukun ve Suriye’nin egemenliğinin ihlal edilmesini teşkil ettiğini” savundu.

AKEL açıklamasında ayrıca, “IŞİD’e destek istisna olmaksızın Suriye’deki bugünkü trajik durumun yaratılmasında Türkiye’nin büyük sorumluluk taşıdığını” da iddia etti.