Haravgi gazetesi, AKEL bürosunda gerçekleştirilen görüşmede, AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu ve BKP Genel Başkanı İzzet İzcan’ın, Kıbrıs sorununa ilişkin müzakerelerin, BM Genel Sekreteri Guterres çerçevesinde ve Crans Montana’da kaldığı yerden başlaması için Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e çağrıda bulunduklarını yazdı. 

BKP GENEL BAŞKANI İZCAN “TARAFLARI EN ERKEN ZAMANDA GÖRÜŞME MASASINA OTURMAYA” ÇAĞIRDI

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), Güney Kıbrıs’ta ana muhalefette olan Emekçi Halkın İlerici Partisi (AKEL) yetkilileriyle bir araya geldi. 

BKP’den verilen bilgiye göre, İzzet İzcan başkanlığındaki BKP heyeti, AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu başkanlığındaki AKEL heyetiyle Güney Lefkoşa’daki AKEL Genel Merkezi’nde görüştü. 

Görüşmede Kıbrıs konusundaki son siyasi gelişmeler ve Akdeniz’de doğal gaz rezervleri konusunda yaşanan gelişmelerin ele alındığı, görüşme sonrasında ortak basın toplantısı düzenlendiği kaydedildi.

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, basın toplantısında, doğal gaz konusunda ortaya çıkan sorunların baskı, tehdit ve şantajla çözülemeyeceğini söyleyerek, “Tarafları en erken zamanda görüşme masasına oturmaya” çağırdı. Kıbrıs’ın etrafındaki zenginliklerin, Kıbrıs halkının tümüne ait olduğunu belirten İzcan, “Kıbrıs sorunu çözülmeden bu zenginliklerin paylaşımı mümkün değildir” dedi.

Görüşmelerin Crans-Montana’da, kaldığı yerden Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres belgesi çerçevesinde devam etmesinin tek çıkar yol olduğunu kaydeden İzzet İzcan, tarafları tahrik edici hareketlerden uzak durmaya, Kıbrıslıların çıkarlarına uygun davranmaya çağırdı.