Alithia, “Partilerden, Ekonomi Konusunda Hükümete Veryansın” başlıklı haberinde, AKEL ve Ekologların tepkisine yer verdi.

Habere göre, özellikle Yeorgiadis’in “Kıbrıs yeniden kendi ayakları üzerinde duruyor. Memorandumdan çıkışa doğru gidiyoruz. Ciddi sorunlar ve meydan okumaların varlığını sürdürmesine rağmen uluslararası itibarımızı geri kazandık. Daha önce bizi, kravatlarımızı çıkartıp memorandumu sökmeye çağıranlara cevabımız budur. Gerektiği zaman kravatlarımızı memnuniyetle çıkartırız ancak hiçbir zaman sorumsuz politikalara sürüklenmeyiz” sözleri tepki çekti.

AKEL, DİSİ hükümetini, Averof Neofitu ve Haris Yeorgiadis aracılığıyla “alaycı ve kibirli bir şekilde Yunan hükümetini, Yunan Başbakanı’nı ve özellikle Yunan halkının demokratik tercihlerini erozyona uğratmaya çalışmakla” suçladı. 

AKEL tarafından yapılan açıklamada “Cumartesi günkü konuşmalarında dostları Merkel, Schaeuble ve Brüksel’in neo-liberal müdürlüğünün Yunan vatandaşlarını cezalandırarak, Yunan halkına nihayet üçüncü memorandumu dayatmış olmalarından duydukları mutluluğu gizlemeye bile çalışmadılar” denildi.

Ekologlar ve Çevreciler Hareketi de “Çipras ve Yunanistan’la alay ederek, onları erozyona uğratarak krizden, resesyondan, fakirlikten ve borçtan çıkamayız.  Yeorgiadis ve Neofitu’nun kibir ve kendini beğenmişlik dolu konuşmaları tehlikeli izlenimler yaratıyor” vurgusunu yaptı.