Rum tarafında faaliyet gösteren Eşitlik, Destek ve Irkçılık Karşıtı Hareket (KİSA),  bir Çingene ailesini son yıllarda yaşadığı Ay. Andoniu’daki evden çıkartıp Polemidya’daki (Binatlı)  Çingene mahallesine gönderme kararına karşı olduğunu açıkladı, Binatlı’daki mahallenin yaşam şartlarını da şikayet etti.

Politis “Romen Mahallesinde Şartlar Çok Kötü... Elektrik ve Su Yok” başlıklı haberinde İçişleri Bakanlığı’nın Çingene aileler hakkındaki kararını “duygusuz” bulan KİSA’nın, “hükümetin, Romen ailelerin insan haklarını çiğnediği şüpheleri artıyor” dediğini yazdı.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in önceki günkü görüşmesinden sonra 10 çingene ailenin, KKTC’de tasarruflarında ev bulundurdukları gerekçesiyle alınan ikamet ettikleri evlerden çıkarma kararının geri çekilmesine karar verildiğini hatırlatan gazete Rum makamlarının, Ay. Andoniu’daki evde yasadışı ikamet ettiği gerekçesiyle 1 aileyi evinden çıkarma konusunda ısrarlı olduğuna işaret etti.

Habere göre KİSA Çingene ailenin gönderilmek istediği, diğer Çingenelerin de kaldığı Binatlı’daki mahallenin prefabrik yapılardan oluştuğuna işaret ederek “her halükarda orada hiçbir ailenin kalmaması lazım çünkü yaşam şartları çok kötü.  Mahalledeki evlerin bazılarında su ve elektrik yok” vurgusunu yaptı.