Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Başbakan Hüseyin Özgürgün arasında, Kıbrıs sorunu konusunda yaşanan tartışma, bugünkü Rum gazetelerinde de geniş yer buldu.

Fileleftheros gazetesi “Sahte Başbakan’dan Akıncı’ya Saldırı… Kıbrıs Türk Liderinden Sert Yanıt” başlığıyla geniş yer verdiği haberinde, Kıbrıs sorunun ele alınışı konusunda Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Başbakan Hüseyin Özgürgün arasında sert bir kapışma yaşandığını yazdı.

Özgürgün’ün Akıncı’yı Kıbrıs sorununun çözümü için acele ettiği ve tavizlerde bulunduğu gerekçesiyle suçladığını yazan gazete, Akıncı’nın ise, ileriki görüşmelerde, ortamın netleşeceğine atıfta bulunduğunu aktardı.

Özgürgün ile Akıncı’nın açıklamalarına geniş yer ayıran gazete, “Mehmet Ali Talat Kıbrıs Türk Liderin Tarafında- Müzakerelerle İlgili İyimser Olduğunu Söylüyor” ara başlıklı haberinde ise, CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat’ın konuyla ilgili açıklamalarına yer verdi.

Alithia gazetesi ise habere “Akıncı ve Özgürgün’ün Müzakerelerle İlgili Tartışması” başlığıyla geniş bir şekilde yer verdi.

Politis gazetesi ise habere “Çözüm Düşmanları Bayrak Kaldırdı… İşgal Altındaki Bölgelerde Akıncı’ya Yönelik Saldırılarla Siyasi Çatışmalar- Talat’tan Destek” başlıklarıyla, manşetten yer verdi.

Gazete iç sayfalardan ise haberine “Özgürgün Yaptığı Saldırıyla Ciddi Bir Tartışmaya Sebep Oldu- Akıncı Çözüm Dileniyor- Panikle Yapılan Açıklamalar- Mehmet Ali Talat Dolaylı Fakat Net Bir Şekilde Kıbrıs Türk Liderin Yanında- Akıncı Seçilmiştir, Özgürgün Değil” başlıklarıyla yer verdi.

Haravgi habere “Akıncı ile Talat’ın Özgürgün’le Anlaşmazlığı- Sahte Başbakan Derinlere Giren Müzakereleri Baltalıyor” başlığıyla yer verdi.