Rum gazeteleri, Aleksis Çipras’ın liderlik ettiği Radikal Sol Koalisyon İttifak (SYRIZA) partisinin seçimden birincilikle çıktığını ve yüzde 36,34 oranında oy alan partinin, Yunan Meclisi’nde 145 sandalye elde ettiğini yazdılar.

Fileleftheros gazetesi “Çipras Yine Zafer Kazandı… (Siyasi) Oyunun Galibi, ANEL ile Hükümet Kurma Yolunda” başlık ve spotuyla aktardığı haberinde, Çipras’ın Ocak ayındaki seçimde aldığı oy oranının neredeyse aynısını aldığını ve Yunan halkının Çipras’a bir şans daha verdiğini yazdı.
Gazete, seçmenin yüzde 43’lük boykotunu da öne çıkarırken, aşırı sağ Hrisi Avgi’nin seçimden üçüncülükle çıkmasına vurgu yaptı.

ANASTASİADİS VE AKINCI ÇİPRAS’I TEBRİK ETTİ

Gazete, iç sayfalarında devam ettirdiği haberinde, Chicago’da bulunan Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Çipras’ı arayarak tebrik ettiğini yazdı.

Haberde, Çipras ile Anastasiadis’in, aralarındaki işbirliğini her iki ülkenin ve Helenizm’in yararına olacak şekilde devam ettirme isteğini yineledikleri belirtildi.

Gazete, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın da Çipras’ı, Twitter’daki hesabından kutladığını kaydetti.

Haber, diğer gazetelerde şu başlıklarla yansıtıldı:

Simerini gazetesi: “Dikenlerle Dolu Yolda Çipras’ın Zaferi”

Haravgi gazetesi: “Halk SYRIZA’ya Açık Talimat Verdi”

Alithia gazetesi: “Çipras ve Kammenos’a İkinci Şans… SYRIZA ile ANEL Meclis’te 155 Sandalye ile Yeni Koalisyona Gidiyor… Boykot yüzde 45 ile Rekor Düzeyde”

Politis gazetesi: “Çipras’a Üçüncü Memorandumu Uygulaması İçin Talimat… Dün Yunanların Yalnızca Yarısı Oy Kullandı.”