Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nin (AKPM), Kıbrıs sorununa çözüm bulunmasıyla ilgili çabaları selamladığı ve barış müzakerelerinin gerçekleşmesi için son zamanlarda yaratılan koşullara vurgu yapılması gerektiğini belirttiği bildirildi.

Fileleftheros gazetesinin haberine göre, AKPM’nin benimsediği yazılı metinde, bu koşulların Kıbrıs’taki “çatışmanın” uzlaştırılmasına yönelik olumlu bir adım olduğu ve gerek “Kıbrıs Cumhuriyeti makamlarının”, gerekse Kıbrıslı Türk liderlerin geçmişin yaralarının sarılması ve daha iyi bir gelecek inşa edilmesi için gösterilen çabaları desteklemesi ve bu çabalara devam etmesi gerektiği kaydedildi.

Habere göre; AKPM’nin metninde, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in 28 Mayıs 2015’te yaptığı ortak açıklamaya da atıfta bulunarak, Kıbrıslı Türk ve Rum kayıplarla ilgili sorunların çözümü için gösterilen çabaları desteklediği ifade edildi.

Gazete, AKPM’nin Güney Kıbrıs’a, rüşvetin önlenmesi için bağımsız kurumlar oluşturması gerektiği mesajını gönderdiğini de yazdı.