Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Sheikh Abdullah Bin Zayed Al Nahyan’ın bugün Güney Kıbrıs’a resmi bir ziyaret gerçekleştireceği haber verildi.

Alithia gazetesi, Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı’nın Güney Kıbrıs ziyaretinin gündeminde, bölgesel gelişmeler, Kıbrıs sorunu ve Arap Körfezi-AB ilişkileri aynı zamanda iki ülke arasındaki ilişkilerin derinleştirilmesi bulunacağını yazdı.

Yapılan resmi açıklamaya göre, Güney Kıbrıs’ın, BAE Dışişleri Bakanı’nın Avrupa başkentlerine yapacağı ziyaretlerin ilk durağını teşkil ettiğini kaydeden gazete, BAE Dışişleri Bakanı’nın Güney Kıbrıs’ta, Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis ile bir araya geleceğini belirtti.

Kasulidis’in BAE Dışişleri Bakanını Kıbrıs sorunundaki gelişmeler hakkında bilgilendireceğini ifade eden gazete, görüşmede ikili ilişkilerin de ele alınacağını yazdı.

BAE Dışişleri Bakanı’nın, Güney Kıbrıs ziyareti sırasında, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis tarafından da kabul edileceğini kaydeden gazete, aynı günün akşamında, Anastasiadis’in de katımıyla Birleşik Arap Emirlikleri’nin Güney Kıbrıs’taki Büyükelçiliğinin resmi açılışının gerçekleştirileceğini ekledi.