Rum gazeteleri, haberi gerek manşetlerden gerekse iç sayfalardan geniş şekilde verdi.

Alithia gazetesi haberi “Türkiye... Rusya İle İlişkileri Yok etti - Putin Ciddi Sonuçlar Uyarısında Bulundu” şeklinde manşetten duyururken iç sayfada “Türkiye ve Rusya Arasında Savaş Ortamı” başlığını kullandı.

Politis gazetesi “NATO Soğukkanlılık İstedi-Rusya Ankara İle Her Türlü Askeri İşbirliğini Kesti” şeklinde manşetten yer verirken; iç sayfada “Ankara-Moskova Krizi Artıyor, Su-24 Rus Uçağının Türk F-16 Tarafından Vurulması” başlıklarını kullandı.

Haberi manşetten duyuran Haravgi gazetesi ise “Batı-NATO Tehlikeli Yollara Sürüklüyor”, iç sayfada ise “Türkler Suriye’deki Rus Uçağını Vurdu” şeklinde aktardı.

Simerini gazetesi manşetinde, “Türkiye ve Rusya Savaş Ateşinde-Uçağın Düşürülmesinin Ardından İki Ülke Açık Çatışmada” başlıklarını; iç sayfalarda ise “Türkiye’ye NATO Kalkanı-Türk Uçakları Rus Savaş Uçağına Ateş Etti” başlığını kullandı.

Fileleftheros gazetesi ise manşette, “Rusya-Türkiye Uçta- Putin Sonuçlarla Uyardı, NATO Ankara’yı Destekledi” , iç sayfada ise “Rusya ve Türkiye Arasındaki Termometre Tehlikeli Şekilde Yükseliyor”  dedi.