Amerikan Yahudi Komitesi (AJC) Başkanı David Harris dün Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’le görüştü. Rum Başkanlık Sarayında yer alan görüşmede, Kıbrıs sorunu, ekonomi ve terörizm konuları ele alındı.

Alithia ve diğer gazeteler, Amerikan Yahudi Komitesi (AJC) Başkanı David Harris’in dün Rum Başkanlık Sarayı’nda Anastasiadis’le görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada,Komitenin Güney Kıbrıs’la uzun zamandır dostluk ilişkileri içerisinde bulunduğunu ve ABD’deki Rum-Yunan toplumuyla da işbirliği yaptıklarını belirtti.

Harris, Anastasiadis’in Güney Kıbrıs ile İsrail arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi yönünde attığı adımlardan memnuniyet duyduğunu da belirterek Güney Kıbrıs’ın teröristlerin Türkiye ve oradan da Suriye ile Irak’a geçiş yolu teşkil etme ihtimalinden duyduğu endişeyi de dile getirdi.

Harris, terörizm konusunda işbirliği yapılması gerektiğini altını çizdi.

Gazete, Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis’in de görüşmeye ilişkin açıklamasında, Harris’in ziyaretinin Güney Kıbrıs’ın İsrail ve bölge ülkelerle işbirliğinin geliştirilmesi çerçevesinde olduğunu söylediğini aktardı.